SUUDI GAZETECI CEMAL KAŞIKÇI

Günlerdir medya TV. Suudi gazeteci Cemal kaşıkçı ile yatıp, Cemal kaşıkçı ile uyanıyoruz.

İslam coğrafyasında son 20 yılda 7Milyon insan ölduruldu, Cemal kaşıkçı kadar dünya medyasında yer almadı.

Peki kimdir;

*Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 1958 tarihinde Medine’de doğdu.

*ilk ve orta öğrenimini Suudi Arabistan’da bitirmesinin ardından, üniversite eğitimini 1982 tarihinde Indiana State Üniversitesi’nden İşletme yüksek lisans derecesi ile tamamlayarak mezun olmuştur. Kariyerine muhabir olarak adım atan Cemal Kaşıkçı; OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon başta olmak üzere pek çok günlük ve haftalık Arap gazetelerinde muhabirlik görevini icra etmiştir. Cemal Kaşıkçı, 1991 ve 1999 tarihleri arasında Al Madina isimli gazetede, ‘’Yazı İşleri Müdürlüğü’’ ve ‘’Genel Yayın Yönetmenliği Vekilliği’’ görevini üstlenmiştir.

* En Son Amerika’da, Washington Post gazetesinde yazıyordu.

*Afganistan ve Rusya arasındaki savaşta, Afganistan-Pakistan hattında El Kaide ve Taliban'ı doğuran seferberliğin sahadaki takipçisi ise Afganistan'daki Rusya ile savaşta mücahit kamplarında başlıyor. Spekülasyona açık bir konu olmakla beraber yaygın kanı şuydu;

*El Kaide lideri Usame Bin Ladin dahil mücahitlerle yaptığı röportajlar biraz gazeteciliğinin biraz da istihbaratla dirsek temasının gereğiydi.

*Cemal Kaşıkçı ,İslami örgütleri en iyi bilen tahlil eden ve Batinin bu örgütlerekarşıyapacağı hamlelerde yol gösterici olarak biliniyor olması

*Amerika’nın Usame bin ladinin izini sürmesi ve onu öldürmesinde onu Amerika için çok önemli kılmaktadır.

Suudi Arabistan bizim kardeşimiz.

Suudi Arabistan KralıSn.Selman Bin Abdülaziz,Hafız Kuran, Mekke ve Medine hizmetkârı, Adil ve müşfik bir İslam lideridir. Halka adil davranan bir kraldır. Suudi yönetiminin kendi kanunu, Örf Adetleri vardır Buna saygı göstermek gerekir.!!!

Bu olay tamamen Suudi Arabistan iç meselesidir. Neticede bizim vatandaşımız değildir. Suudi Büyükelçiliği Suudi Arabistan toprağıdır.

1945-1950 yıllarında İdil ilçesinden 3 kişi Askere gitmek için Diyarbakır’a yayan yola çıkarlar, Biri Dekşuri,biri Haferki biri de tarafsız.

Tarafsız olan şahıs 2 günlük İdil -Diyarbakır yolunda 6 sefer ortaya bir laf atıp dekşuri ve haferki önce kavga ettirip sonra aralarına girip birbirinden ayirmiş. Güya barış gücü rolü oynamış.

Bati, Dekşuri ve Haferki gibi İslam coğrafyasında önce İslam ülkelerini  kavgaya tutuşturup sonra aramıza girip kavgayı ayırmaya çalışıyor.  Bakin  ben olmasam işiniz bitik, Sonra Gelsin  Milyar $ Silah satışları ,Milyar $ somuru çarkı.

İslam Coğrafyasında Milli Görüş, Adil düzen gelmeden bu problemlerden daha büyük problemeler olması kaçınılmazdır. Birbirimizi sevmedikçe, birbirimizi zalime karşıdeş teklemediğimiz sürece, D8 aktif bir şekilde faaliyete geçirmeden, İslam Ortak pazarı ,İslam riyali ,İslam Ordusu kurmadan,

Selahaddin Eyyubi’nin, Necmeddin Erbakan bize miras bıraktığı değerlere sahip çıkmadığımız surece Problemler bitmez…

Sevgilerimle

Abdulselam Güleç

[email protected]

Twitter @abdulselam1

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Akif Işık
Mehmet Akif Işık - 6 yıl Önce

Elinize kaleminize sağlık.

Yusuf cemiloğlu
Yusuf cemiloğlu - 6 yıl Önce

Allah razı olsun dostum

Hıdır sümer
Hıdır sümer - 6 yıl Önce

İyi adam kötü adam rolü oynandı olan yurduma ve insanına oluyor selam ve sevgiler....

Ahmet ayd
Ahmet ayd - 6 yıl Önce

Tebrikler ustadım