Sizce İdil sahipsiz değil mi ?

İdil’in bir günlük sosyal hayatına baktığımızda, yapılan işlerin profilinde ve Şırnak’ın mevcut siyasetinin işlenişinde bir değerlendirme yaptığımızda idil sahipsiz görünmüyor mu sizce? İnanın bu duruma üzülüyorum. Bu durumu kaç kişi görüyor oda ayrı bir soru.

İdil’de sahiplenme adına bir başıboşluk var. İlgililerin sahipliği sağa sola savruluyor nerede duracağı belli değil. Bu başıboşlukta vatandaşlar tatmin olmuyor, yarınlara umutsuz bakıyor. Siyasetçiler kişisel davranarak kendi köylerine ve yandaşlarına hizmet ederken ilçeyi arka planda tutuyorlar. İlçe bu düşünce kapsamında ihmal ediliyor. İlçenin siyasetini köyde oturanlar yönettiği için bu durum ortaya çıkıyor. Köylü siyasetçi, İdil menşeli bey efendiler, idil’den daha çok köylerini düşünüyorlar. Bu düşünce kapsamında davranarak muratlarına eriyorlar. Siyasetin lokomotifi hepsi köyde oturuyor. Oturdukların yerin güzel olması hakları. Siyasetçiler idil’in bir sokağında yürüyerek çarşıya gelmiş olsalardı, yada çocukları idil’de ki bir okula gitmiş olsa idi, en az idil’in sosyal, eğitim alanında haberdar olurlardı. Haberdar olduklarında o sorunu da çözerlerdi. Sadece kaymakam beye, hükümet konağına gelirlerken idile geliyorlar. Onlarda çarşıdan çıkmıyorlar. Ne bilsinler idil’in ihtiyaçları nelerdir. Su yok, Pazar yeri yok, caddeler bozuk onlara ne? İlçe merkezinde dere ıslahı yapılmazken, köylerde kilometrelerce dere ıslahı çalışması yapılıyor. Bazı köylerde yollar genişletildikten sonra Midyat’ta bağlanmak için yeni yol çalışması yapılıyor. İlçe merkezinde fen ve spor lisesi yapılmazken, bazı köylerimizde lise yapıldı. Allah yapandan razı olsun. Yani bu zamanda köylerimizde yapılan hizmetler ilçe merkezine yapılmadı. Köylere niye hizmet yapılıyor manasında söylemiyorum. Yapılması da bir artıdır. Sosyal hayat bizim hayatımız, sosyal yaşam bizim yaşamımız. Yalnız hizmet bütün köylere yapılmıyor, diğer köyler isyanda. İsyanda olan köylerde hizmet istiyor, su taziye evi, yol, okul onlarında hakkı. Köylerde oturan iktidar siyasetçiler hizmeti kendi köylerine götürürlerken köylülerini sevindirirken, diğer köylüleri, ilçe halkını üzdüklerini unutmasınlar. Bu davranış biçimi hanelerine olumsuz ibare bırakıyor. Hizmet köylere yapılınca ilçe merkezi ihmal ediliyor. İşin bu noktasına dikkat çekmek istedim. İlçemize sahip çıkalım diyorum.

Köyde bizim köyümüz, ilçede bizim ilçemiz hizmet nereye giderse gitsin yeter ki hizmet olsun. İhtiyaç duyulan yerlere giderse hizmet yerini bulmuş olur. En azında bir sorun gidermiş olur. Köylerde yapılan lüks hizmetler dikkatlerden kaçmadığını bilin.

İktidar siyasetçilerinin ilçeyi de düşünmeleri gerekir. İlçenin gelişmesi için projeler üretmeli, yatırımlar yapmalı, aksi taktirde ilçe daha çok geriler. Gerilediği gibi. Vatandaşlar şimdide bu durumu tartışıyor. Durumun farkına vardı. Farkına varmak sorunu yüzde otuz çözer. Yüzde yetmişinde ise ilçe merkezinde biride iktidar partisinde

Başkan oldu mu sorun hal edilir. İnanmıyorsanız, sizde bu durumu tartışın, bakın hangi sonuca varacaksınız. Görmekte fayda var.

YORUM EKLE