Pehlivan "Korona virüsle mücadelede rehaveta kapılmayalım daha hassas davranalım"

Pehlivan "Korona virüsle mücadelede rehaveta kapılmayalım daha hassas davranalım"

Sağlık Bakanlığı, İllere göre 8-14 Şubat 2021 haftalık koronavirüs vaka verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, vaka sayısının nüfusa oranla en düşük olduğu şehir 100 bin kişide 7,82 oranla Şırnak İli oldu.

Koronavirüsle mücadelede yakalanan bu başarı hususunda basın mensupları tarafından sorulan sorular üzerine konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan;

“Bilindiği üzere Koronavirüs bir yılı aşkın bir süredir tüm dünyada ve aynı şekilde ülkemizde de geçtiğimiz yıl Mart ayından itibaren etkisini hissettiren bir virüs salgını. Pandemi ilan edilmek suretiyle başlayan koronavirüsle yoğun mücadele devam ediyor. Bu mücadele Ülkemiz genelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve talimatları, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyeleri ve bu doğrultuda yayımlanan İçişleri Bakanlığı Genelgeleriyle bütün yurt genelinde verilen mücadelelerle bugünlere gelindi. 

Ben bu vesileyle Koronavirüs ile mücadele sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı başta sağlık çalışanlarımıza, kolluk birimlerimize, Belediyelerimize, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın idareci ve personellerine, katkı sağlayan kamu yararına çalışan dernek ve sivil toplum gönüllülerimize, hayırseverlerimize, kurallara uymak konusunda duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları olmak üzere Sağlık Bakanlığımızız Bilim Kurulu tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığımızın Genelgeleri doğrultusunda bütün bu çalışmaları yürüttük. Bundan sonra da etkin bir şekilde çalışmaları denetimleri takip ederek işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz ve inşallah vakaların daha da aşağı seviyelere düşürmek için gayret sarf edeceğiz.“ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER