İdil'in Su sorunu Kabe'ye taşındı

İdil'in Su sorunu Kabe'ye taşındı

İdil'in su sorunu Kabe'ye taşındı. Ümre ziyaretini gerçekleştiren İdil'li hemşehrimiz, İdil'in su sorunun çözüme kavuşması için Kabe ziyaretinde dua dileğinde bulundu. 

İdil'de sıcakların 48 dereceyi görmesi, bazı mahallerde haftalarca, bazı kesimlerde aylarca su verilmemesi nedeniyle susuz kalan vatandaşlar sosyal medya hesaplarında, zaman zaman medya da tepkilerini dile getirirken, bayanların da su bidonları ile belediyeye yürüme eylemi ile su soruna çözüm istemesi ile gündeme gelmişti. 

İlçede devam eden su sorunun çözümü için Ümre ziyaretini gerçekleştiren NdeigN yönetim kurulu üyesi, İdil Haber köşe yazarı Abduselam Güleç Kabe ziyareti sırasında bir ilki gerçekleştirerek su sorunu için dua dileğinden bulunduğunu, Allah' tan bir an evvel soruna çözüm istediğini ifade eden Güleç şu açıklamalarda bulundu. "Ümre vazifesini yerine getirmek için  Mekke’yi Mükerreme ve Medine’yi Münevverede bulunuyorum. Burdan, kutsal topraklardan tüm idil halkına selam olsun. Araban beldesinde yaşadığım yıllarda yıllarca su sıkıntısı çektik. Su sıkıntısının yaratağı etkileri çok iyi biliyorum. Su sorununda dolayı neler çektiğinizi düşenebiliyorum. Sizinle aynı ilçede yaşamasamda, sizin hemşehriniz olarak uzakta da olsam dertlerinize ve kederlerinize ortak olmaya çalışıyorum. Bu hissle yanınızda olmak istiyorum. Bu arzuyla Ümre ziyaretimi gerçekleştirirken İdil'in su sorunun çözüme kavuşması için Allah'tan yardım istedim, dua ettim, huzur için dileklerde bulundum. "

Allah' a yapmış olduğu duaların kabul edilmesi temeninde bulunan Güleç hemşehrilerine selam söyledi.

ARAPLAR' DA YAŞANAN SIKINTILARDA KABEDE DUA ETMEK GELENEKTİR

Kabede yaşayan Araplar, Hurma hasadı o yıl bereketli geçsin diye, Devesi kaybolan tüccar devesini bulmak için, sosyal hayatta yaşanan olumsuzlukların düzelmesi için dua ederlerdi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, 11:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükrü yağan
Şükrü yağan - 9 ay Önce

Allah kabul etsin Allah razı olsun maalesef idil in su sorunu 50 yıldır aynı

Kazım kereçin
Kazım kereçin - 9 ay Önce

Yıllardır gurbette yaşamanıza rağmen doğdun topraklarda yaşayan hemşerilerini dertlerine dert etiniz sıkıntılarına ortak olma çabasında bulundunuz bu vefalı davranışlarınızdan dolayı idilli bir hemşehriniz olarak size samimi duygularla teşekkür ediyor yaptığın ibadetler ettiğin dualar kabul olsun inşAllah

Abdurrahman Nas
Abdurrahman Nas - 9 ay Önce

Yağmur duasına çıkanı duymuştum. Ama ümre ziyaretine gidilirken, toplumsal bilince duyarlı olma noktasında davranıp kabede dua etmek herhalde ilk Abdulselam beye nasip oldu. Allah duanızı yapmış olduğunuz ziyaretti kabulmetsin. Amin.

SIRADAKİ HABER