DEDAŞ Sulak köyünün elektriğini kesti hayvanlar telef olmaya başladı

DEDAŞ Sulak köyünün elektriğini kesti  hayvanlar telef olmaya başladı

DEDAŞ, İlçe merkezine  bağlı Sulak Köyün'ün elektriğini kesti. Elektriği kesilen köy su ihtiyacını su kulesinde kurulan sistemden karşılandığı için susuz kaldı. 

Yaklaşık bir haftadır suyu olmayan köyde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor, hayvanlar susuzlukla mücadele ediyor. Elektriği kesilen köyde vatandaşlar 'Kanalizasyonların bile koktuğunu ve köylerde hastalıkların başladığını' belirtti.

DEDAŞ'ın Sulak köyünde tahakkümü devam ediyor. Köye  su dağıtım şebekesini çalıştıran sayacın tutarı milyonları bulması köylüleri DEDAŞ'a mahkum ederken, devlet yetkililerin duruma sesiz kalmaları ise dikkatlerden kaçmıyor. Sorun ne olursa olsun devlet yetkililerinin duruma müdehale etmeleri gerektiğini belirten köylüler hayvanlarının susuzluktan telef olmalarından korktuklarını dile getirdiler.

Bir hafta önce DEDAŞ yetkilileri Sulak köyünün elektriğini ikinci kez keserek köylülere yazın ortasında kabüs yarattı. Köyde bulunan binlerce küçük ve  büyük baş hayvanı susuz bırakarak adeta ölüme terk etti. Köyün içinde açıkta akan kanalzasiyon ise susuzluktan kokuştuğu için etrafa yaydığı kokundan dolayı hastalıkların  başlamasından korkan köylüler yetkililere seslenerek duruma el atmasını istedi. Vatandaşlar elektiğin kesilmesinden bıktıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı."DEDAŞ bölgede büyük bir terör estirerek uygulamalarına devam ediyor. Devlet pandemi döneminde krediden tutun, bir çok alacağını yapılandırarak vatandaşa kolaylık sağlarken, DEDAŞ kurumu hiç bir durumu göz önüne almayarak, hiç bir durumu engel görmeden insanın sosyal hayatına saldırarak adeta ölümü kustururyor. Elektrik demek yaşam demek, sağlık demek, üretim demek, temizlik demek... sen bunların hepsine müdehale ederek yasaları tanımıyorsun, allah'tan korkmıyorsun. Doğrusunu isteseniz bende çok merak ettim. Bu DEDAŞ kimdir, yasaları üstü davranarak para uğruna bütün sosyal değerleri çiğneyerek topluma zülmü yaşatıyor. Birinin bu güce dur demesi lazım." dedi

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2021, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER