Cehnnem deresi türizme kazandırılıyor

Cehnnem deresi türizme kazandırılıyor

İlçe merkezi Yarbaşı Köyüne bağlı cehennem deresinde yapılması planlanan “Cehennem deresi tabiat parkı” projesi sayesinde her sene milyonlarca turistin uğrayacağı merkez haline gelmesi hedefleniyor. Eşsiz güzelliğe sahip olan cehennem deresi tabiatı, turistlerin akın edeceği bir konuma sahip olacak.29988.jpgCehennem Deresi

Cehennem deresi tabiat Parkı’nın turizme kazandırılması halinde Dünya’dan ve Türkiye’nin dört bir tarafından eşsiz manzarayı izlemek için milyonlarca ziyaretçinin akınına uğrayacak.

Şırnak Valisi Cevdet Atay cehennem deresinde yapılması planlanan projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Cehennem deresinde inceleme yapan Vali Cevdet Atay, hayata geçirmesi planlanan projeleri www.cizremgazetesi.com haber sitesi Muhabiri Rahmet Yürük’e değerlendirdi.

Cehennem deresinin zirvesinde inceleme yapan Şırnak Valisi Cevdet Atay, “Turizm amaçlı yapılacak olan ahşap terasımız ve cam terasımız bulunmak üzere bu bölgeye kazandıracağımız turizm unsurları söz konusu. Burada aynı zamanda bir Cehennem Deresi tabiat parkı olarak şuan tescillenecek, inşallah ondan sonra buraya yönelik daha güzel projeler olacak.

Projelerimizin içinde 12- 13 kilometrelik insanların yürüyüş yapacağı parkurlar ve aynı zamanda vadiye inebilecek yürüyüş merdiveni söz konusu olacak. Yani burası tam bir tabiat cenneti olacak. Tabiat parkı muhteşem bir yer. Biz bu işleri yaptıktan sonra Türkiye’nin dört tarafından buraya ciddi anlamda rağbet edeceklerine inanıyorum. Çünkü bu bölge bu havza insanların merak ettiği bölgeler. Çok güzel bir alan Cehennem deresini hep televizyondan üzücü olaylarla izliyorduk. İnşallah artık turizm haberleriyle takip edeceğiz inşallah bölge adına insanlara fayda sağlar, hayır getirir diye umut ediyorum. Şimdiden bu projelerin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2023, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER