Ankara’da 17 Ekim’de siyah çarşaf giyerek Sıhhiye-Çayyolu metrosunda dolaşan U.C.G. isimli erkek, sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası polis tarafından gözaltına alındı.
U.C.G., “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen U.C.G., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
“Cadılar Bayramı partisi için almıştım”
U.C.G., “Dükkanda nasıl giyileceğini bilmediğim için yardım istedim. Metroya binerken yüzüm açıktı, sadece pelerin gibi kullandım. Partide kostüm yarışmasına katıldım. Alkollüydüm, sahnede tam olarak ne dediğimi hatırlamıyorum” dedi.
Videoyu sosyal medyada paylaştığını U.C.G., “takipçi kazanmak amacıyla yaptığını”, kimseyi hedef almadığını ve “herhangi bir kastının olmadığını” ifade etti.
U.C.G., “Bu videonun bu şekilde yorumlanacağını bilsem paylaşmazdım. Çok pişmanım. Kadınlara yönelik yargılayıcı bakışları eleştirmek istedim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2025, 07:17