Abdurrahman Abay’ın İsmi İdil’de Bir Bulvara Verildi
İdil ilçesinde, eski belediye başkanlarından merhum Abdurrahman Abay’ın ismi, ilçe merkezindeki bir bulvara verilerek ölümsüzleştirildi. Yeni ismiyle Abdurrahman Abay Bulvarı, düzenlenen törenle açıldı.
Törene; İdil Belediye Başkanı Türkan Kayır, Belediye Başkan Vekili Ekrem Şimşek, Kıçan Aşireti Reisi Eyüphan Abay, Abay ailesinin fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkan Vekili Ekrem Şimşek, Başkan Kayır’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu anlamlı çalışmanın takdir edilmesi gerektiğini vurguladı.
Kıçan Aşireti Reisi Eyüphan Abay ise yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Türkan Kayır’a ve meclis üyelerine bu kıymetli vefa örneği için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, Abdurrahman Abay Bulvarı tabelası alkışlar eşliğinde yerine dikildi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2025, 12:29
İdilde zerre faydası dokunmayan belediye gaspçıları!! İdil’in yığın iş varken sırf koltuklarını sağlamlaştırmak adına şow peşindeler!! Çevre yoluna diltiğiniz palmiyeler bile susuzluktan kurumuş, yaptığınız parke yollar çökmekte, insanlar çöp çamur ve laham içinde çebelleşirken siz tabela dikin!
İnsanlara gereksiz cezalar yazılmakta, hendek olaylarında yıkılmış evlerini bile kendi imkanlarıyla tamir edip inşa ermek istediğinde de siz gaspçı derin yapıların betondan duvarıyla karşılaşırken, siz hiçbir şey yapmayın tabela dikin!! Gaspçılar gidecek halk gelecek!