Sıffın savaşı ve CHP yenilikçileri

SIFFIN SAVAŞI VE CHP YENİLİKÇİLERİ.
Sıffin Savaşı Hz Ali'nin (ra)halife seçilmesinden sonra Muaviye ve taraftarları tarafından başlatılmış olan bir savaştır. 28 Temmuz 657 tarihinde başlayarak 24 Ocak 661 tarihine kadar devam etmiştir. 
Sıffin Savaşı Muaviye hile yapmıştır. Savaş Hz. Ali (ra)lehine ilerlerken Muaviye ve taraftarları Kur'an-ı Kerim yapraklarını mızrakların ucuna takarak savaş esnasında hileye başvurmuştur. Bu durumda Kur'an' Kerim’e karşı savaşamayacağını söyleyen Hz Ali (ra)Galip gelecekken mağlup duruma düşmüştür.
Savaş devam ederken hakem olayı yaşanmış Hz Ali'nin (ra)halifeliğini kabul etmeyen Muaviye ve taraftarları hakemin yanlış karar vermesi sağlayarak Hz Ali'yi (ra)halifelikten indirmiştir. Bunun üzerine Hz Ali (ra)güç kaybetmiş Muaviye taraftarları da güç kazanmıştır. Savaş sonuna doğru Hz Ali (ra)ve Muaviye taraftarlarının dışında hariciler adı verilen başka bir grup ortaya çıkmış ve bu grup isyanlar çıkarmıştır. Hariciler Hz Ali'nin (ra)Şehit edilmesine neden olmuş böylece İslamiyet ve Hz Ali'nin (ra)şehit edilmesi ile birlikte dört halife Devri de sona ermiştir.
Chp Kılıçdaroğlu başkanlıktan istifa edip ,geçiş döneminde geçici bir genel başkan ile devam ederlerse,Hakem Chp’yi İmamoğlu’na teslim edecek diye düşünüyorum.
Hayırlı Cumalar 
Selam ve Dua ile 
Abdulselam Güleç

YORUM EKLE
YORUMLAR
Seyfettin esen
Seyfettin esen - 10 ay Önce

Dayı aynı öyle olacak