Seçime doğru giderken?

Seçime doğru giderken?

Yerel seçimde beklentilerimiz büyük. Sorunlar çok. Sorunlara rağmen yaşamak zorundayız. Sorunlar perspektifinde seçime yaklaşmak ne kadar doğru bir davranış, bilmiyorum, ama olması gereken bir yaklaşım.Talepleri dile getirmek ayrı bir meselle. Bu sorunların girdabında, yerel seçimde sandığa doğru ilerliyoruz. Herkes ketum. Şaşkın birbirine bakıyor. Yapacaklarını içinde tutuyor, dilinde yalanı konuşuyor. İşte bu duruş çok tehlikeli, gidişatı kestirmek zor, doğrusunu ancak sandıklar açıldığında görmek mümkün olacak.

Belediye Başkan Adayları, İdil için çok önemli. Sorunlar perspektifinde adaylara baktığımız zaman adayların dinleme modları ön plana çıkıyor, modları toplumsal sorunlara, çağdaş şehircilik yapılamasına açık mı ona bakacağız. Bu önemli. Bu önem, İlçenin Ekonomik, Sosyal, Eğitim sorunlarına ve bir çok ihtiyaca binaen çare olma noktasında ne kadar çözücü iyice bakmak gerekir. Doğru bir tahlilden sonra karar verilir ve ardında sorunlar çözülür.

 HDP belediye başkan adayını belirlerken, kriterlerde büyük bir kaza yaşandı. İlan edilen Eş Başkan, bir ay tebrikleri kabul etikten sonra aday listesinden çıkarıldı. Bu ani değişikliğe, HDP tabanı şok oldu. Seçimlerde, idilde gelenek haline gelen aday değiştirme geleneği bu seferde devam etmiş oldu. Vatandaş gergin, gelişmeleri anlamaya çalışıyor, “seviyor sevmiyor “ çemberinde dönüyorlar, meseleyi de anlayamayacaklar. Sorun giderilmedi, tedavi edilmeden yaralı bir şekilde ölüme terk edilerek, üçüncü şahıs Aday gösterilerek yolla devam edildi. AK Parti Belediye Başkan Adayını belirlerken iktidarın hikmetini kullanarak sorun yaşamadan adayı belirleye bildiler. Belli olan adaylara baktığımız zaman, İdilde taş üstüne taş koyabilecek aday mı aranıyor, yoksa partinin kazanmasına mı bakılıyor, sizde bu sorunun cevabını biliyorsunuz ama  bu soruya şimdiden cevap vermeyeceğim,  sandığa gidecek vatandaşlar karar verecekleri için seçim gününe bırakalım. Yalnız vatandaşların dışında, Sosyal yaşamın da adaylardan bir sürü beklentileri var. İdilli değiştirebilecek, iki metrelik caddesini aydınlatabilecek, 24 saat musluklardan suyu akacak, çöpleri enerjiye dönüştürebilecek, projeler üretebilen, Hayvan besleme sanayisi, küçük sanayi sitesi olan bir ilçe yaratmayı, seralarda sebze meyve üreten, lavanta çiçeği bahçelerini görmek için Mıdıh köyüne gelen türistlerin, akşam miroğlu otelinde kalırken, İdil 137 Spor BAL liginde mücadele ettiği o günleri idillilere yaşatacak bir belediye başkanını sosyal yaşam da görmek istiyor. Sosyal yaşamında bu tip belediye başkanı görmeye hakkı var. Çok mu abartı? Hayır. Koşullar buna hazır. Bu nasıl olacak, büyük bir soru işareti..Bu mümkün olacak mı? Olur. Biz idililer, taleplerimizi doğru belirledikten, taleplerimizin enerjisine inandıktan sonra neden olmasın. Bal gibi olur.

Sandığa doğru ilerlerken, adaylar, sahaya inerek siyasi çalışmalarına başladı. Vatandaşlar, saha çalışmalarında adaylara karşı nasıl bir tepki veriyorlar doğrusu merak ediyorum. Çünkü sesiz olan bir kitle var, sandıkta nasıl bir patlama yapacağı belli değil. Belli olan sandıkta çıkacak sonuç ne olursa olsun, idillilere hayırlı olmasını dilemek olacak. Şimdiden hayırlı olsun, diyelim ve seçime gidelim.

YORUM EKLE