Diyarbakır’da sağlık sektörüne yeni bir ivme katacak olan Özel Dünya Park Hastanesi Diyarbakır’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Birçok branşta hastalara hizmet veren hastanenin istihdama da katkı sağladığı belirtildi. Özel Dünya Park Hastanesi binasında düzenlenen toplantıya, Hastane Yöneticisi Pelin Yalınkaya, Hastane başhekimi Faraç Başak, hastane doktorları, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Sadece Diyarbakır değil bölgeye hizmet veriyoruz .

Özel Dünyapark Hastanesi Başhekimi Dr. Faraç Başak, birçok branşta hizmet verdiklerini söyledi. Sağlık alanında hem Diyarbakır’a hem de bölgeye hitap ettiklerini belirten Başak, deneyimli kadrolarıyla hizmet verdiklerini söyledi. 35 deneyimli doktor ile çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başak, “Hastanemiz 75 yatak kapasiteli. 32 yoğun bakım, 28’i yeni doğandan oluşuyor. Hastanemizin Acil servisi halkımıza 24 saat hizmet vermekte. Şuana kadar yaklaşık 200 kişiye istihdam kapısı araladık. Bu sayı artmaya devam edecek” dedi

Odalar özel oda statüsünde hazırlandı

Hastane bünyesindeki tüm odaların özel oda statüsünde hazırlandığını da sözlerine ekleyen Başak, "Hastanemiz 4170 metrekare alana sahip 5 katlı bir hastanedir. Hastalarımızın rahatlığını düşündüğümüz için odalarımızın tümü özel oda statüsünde hazırlandı. VIP odalarımızda mevcuttur. Bütün katlarımızda bulunan emzirme odalarımız hastalarımızın daha rahat edebileceği geniş ve ferah dinlenme ve bekleme alanlarımız Diyarbakır'ın sıcağını ve soğanı yansıtmayacak şekilde tasarlanmış havalandırma koşullarımız steril alanlarımız ve odalarımızın tümünün özel oda olma özelliği ile dizayn edilmiş hasta yatış odalarımızın yanında yine ziyaretçilerimiz için planlanmış refakatçilerimizin sağlığı ve rahatlığı için dizayn edilmiş bir şekilde hastalarımıza 24 saat hizmet vermekteyiz" diye konuştu.