Paranın gücüne bir kez daha şahit oluyoruz…

Paranın gücü, sosyal yaşamı tehdit etti mi müdahale etmek gerek. Yoksa kurulan düzeni bozar. Düzene ve yaşama müdahale ediyorsa bir kez daha düşünüp engellemek yerinde olur. “Para ne boktur farze bizde yoktur.”  Dediğimiz zamanlar aklıma geldi. Aslında doğru bir düşünce bende olmazsa da sağlığımızı tehdit edemez diyerek insanlar tepkilerini koymuşlardı.

DEDAŞ, özeleştikten sonra Güneydoğuda yaptığı uygulamalardan dolayı halka kan kusturan bir aşamaya geldi. Halk, Dedaş uygulamalarına tepki verince kaçak elektrik kullanıyorlar bahanesiyle ortamı yumuşatarak baskılarına devam etti. Belediyelerin geriye dönük borçlarını gündeme getirerek ilçelere verilen suyun elektriğini kesti. İlçeler haftalarca susuz kaldı. Kayyım sağa sola ne kadar dert yandıysa kimseye çaresizliğini anlatamadı. DEDAŞ’ LA uzlaşmak zorunda kaldı. Borçlarını taksitlendirdiler. DEDAŞ ‘ı  çok güçlü birileri kolluyor ve koruyor. Bu güç, halk ve DEDAŞ kavgasında Dedaşı seçiyor, iyi koruyor ve laf söyletemiyorlar.Bu doğru değil, bence haktan yana durmak lazım. İlçe merkezine bağlı Sulak köyünde DEDAŞ yine gündemde; Sulak köyünün içme suyunun elektriğini borç yüzünden kesmiş. Elektrik kesilince köye su verilemiyor, köy susuz, eğitime başladı, okullar açıldı, okula su verilmeyince çocukların sağlık durumu, psikolojik durumları nasıl olacak acaba hiç kimse merak ediyor mu? Hayır. Kime ne? Sağlık çok ciddi bir durum ihmale gelmez. Maalesef yetkililere söylenmesine rağmen kimse çocukların eğitimleri sekteye uğrayacağını düşünemiyor, köyden gelecek parayı bakıyorlar. Para gelmeyecekse eğitimden bana ne dercesine uygulamayı devamı ettiriyorlar.

Elektrik uygulamaları Güneydoğuda krize dönüşmüş durumda. Halka sosyal hayat yönünde, ekonomik yönünde zarar verecek duruma gelmiştir. Devletin  artık devreye girmesi lazım. Borçları mı af ediyor, okulların elektriğini mi bedava veriyor, yada halkın yararına olabilecek adımlar mı atıyor, yani ne yapacaksa yapsın halk devletin müdahale etmesini bekliyor. Yoksa daha çok köy, belediye, ev susuz kalacak, kalacak ama DEDAŞ çok para kazanacak

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çare yenilenebilir temiz enerji...
Çare yenilenebilir temiz enerji... - 3 yıl Önce

Bence artık herkes kendi elektiriğini kendisi üretmeli. Şöyle ki onun bunun çocuklarının kurduğu şirketler, ilçemizde bölgemizde güneş paneli tarlaları Kurup elektrik üretip ihtaç ediyor, üstelik o panelleri halk da satın alıp, kendi elektriğini üretse, ne tedaş kalır ne tedaşın ‘ kaçak elektrik kullanılıyor, o yüzden ceza yazdık ‘ deme saçmalığı! Bu yenilenebilir enerji üretmi, köylerde ve her yerde yaygınlaştırılmalı, tek çare bu

Nurettin hezer
Nurettin hezer - 3 yıl Önce

Eline sağlık yorumun çok etkiliyci

Mehmet Emin Demir
Mehmet Emin Demir - 3 yıl Önce

Aferin fikret

Hamid bekçi
Hamid bekçi - 3 yıl Önce

Ne yani bir taraf elekiriğin paraınj ödeyecek, bir taraf ödemeyecek. Durumu olmayanlar muaf tutulsun diğer herkes elektrik ve suyunu Ödesin !

Bekes
Bekes @Hamid bekçi - 3 yıl Önce

Ham İtt bekçi!! Herkes parasını ödüyor, adamın anlattığı kimse parasını ödemesin demiyorki, zaruri durumlarda elektrikle kesilmemeli, insanlar bu yapay saçmalık ve bahanelerle cezalandırmasın diyor! Pek sayın Hamm ittt bekçi!!!