Lahdo Sağur vefat etti

Lahdo Sağur vefat etti

Süryani Hemşehrimiz Lahdo Sağur yaşadığı Almanya'da hayatta veda etti.

Kimdi?

Lahdo Sağur İdil'de doğdu, Beyt Hıno ailesinin önemli fertlerindeydi.1991 yıllına kadar İdil'de yaşadı. İdil'de yaşadığı dönemlerde, İdil Sinema sektörünü işletiyordu. İdil'de sinema 1972 yıllında kuruldu, işletmesi1983 yıllına kadar devam etti. Çocuklar Lahdo Amcalarını çok sevdikleri için, Sinema Lahdo diye adlandırırlardı, elektrik gittiği zaman, film şeridi koptuğu zaman "Lahdo Ses" diye seyirciler tepki verirlerdi.Lahdo 1991 yıllında İdil'den Almanya'ya ailesiyle birlikte göç etti.İdil Sineması kapandı.Ama Lahdo'nun 1980 dönemin gençlerin kalplerinde bulunan sevgisi hiç bir zaman kapanmadı. Lahdo'nun eşi Meryem Sağur üç ay önce vefat ederek edebiyette intikal etti. İdil Spor'un gözde futbolcularında Hanna Sağurun babası olan Lahdo Sağur Almanya'nın Pfullendorf şehrinde toprağa verileceği belirtildi.

İdil haber ilesi olarak Sağur ailesinin başı sağ olsun.

Lahdo Sağ

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2020, 18:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gevriye Tan
Gevriye Tan - 3 yıl Önce

Ahuno lahdo sağ a emeğin için teşekkür borçluyuz Tevdi segi

Nezir Konutgan
Nezir Konutgan - 3 yıl Önce

Tarihi çınarlar birer birer ayrılıp gidiyor bu fani dünyadan.Hayat bu işte .,ölüm herkesin başında, kim bilir nerde kaç yaşında.. Bu amaçla sevgili oğlu Hanna Sağur olmak üzere tüm Sağur ailesinin başı sağolsun, Tanrı’dan sabır ve teselli dilerim. Muhterem Lahdo sağ abemize teşekkür ederim, ölüm haberlerini idil habere gönderip aracı olduğu için
İdil haber yöneticilerine sevgi ve selam ..

Mehmet Alpar
Mehmet Alpar - 3 yıl Önce

Allah Gani gani rahmet etsin. Cennetiyle ödüllerlesin.

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 3 yıl Önce

Mekanın cennet olsun Lahdo amca, İdil halkına büyük medya ve sinema dünyasını yaşattın, bir zamanlar yazların patlayıcı sıcaklığında aynı sinemanın olduğu mekanda büyük beldelerden kamyonetler yüklü buz getirtip satardı, sinema eşliğinde pinpon masa oyunu, ve buna ek masa futbolu ve daha sonraları kahvesinde ilk atari oyunlarıyla İdil'in gençlerini modern hayata ve modern sporla tanıştırdı, aktif ve işe cesaretli atılımlarıyla onu hep anacak, hatırlayacağız, saygıyla anacağız, tüm sevdiklerine ve İdil halkına baş sağlığı diliyorum!

Isa Alyagut
Isa Alyagut - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin, bütün sagur ailesi ve akrabalarına baş sağlığı diliyorum nur içinde yatsın.

Musa. Bekiş.
Musa. Bekiş. - 3 yıl Önce

Sağur. Ailesine. baş. sağlığı. dilerim. Allah rahmet. eylesin. mekanı. cenet. olsun. Musa. Bekiş.

Yilmaz külen
Yilmaz külen - 3 yıl Önce

Lahdo amca topragin bol olsun seni rahmetle anacagiz sagur ailenin basi sag olsun

SIRADAKİ HABER