Milliyetçi olalım

İnsanoğlu nerede yaşamını sürdürüyorsa sürdürsün, yaşadığı coğrafyaya yaşamsal olarak bir değer katmalıdır. Bizim idil için düşündüğümüz gibi. Bizler, hangi partiye mensupsak, hangi ideolojiyi taşıyorsak taşıyalım, hangi takımı tutuyorsak tutalım, mesele idil olunca rengimizin siyah kırmızı olması gerekir. İnan bu milliyetçiliğimiz çocuklarımızın geleceği için yaşama bir değer katar. Neden? Yaşadığımız ilçeye sahip çıkmasak, ekonomi gelişmeleri takip etmesek gelişim sürecinde tarumar olacak, tarumar olunca; zorumuza gidecek, canımız acıyacak, taşıdığımız ideoloji, fikir bize hesap soracak. Tek başına kaldığımız zaman kendimizi ezik hissedeceğiz. Onun için direnmek yaşamaktır diyoruz, idil için biraz direneceğiz, savaşacağız, seveceğiz, mücadele edeceğiz, yaşatacağız, idil milliyetçisi olacağız. Birkaç gelişmeye dikkat edelim, destek verelim.

Cizre İdile 30 kilometre mesafede bulunuyor. Türkiye’de bulunan Kargo Acentelerin şubelerinin tamamı Cizre’de bulunuyor. Bir tanesi de sadece İdil’de yeni açıldı. Diğer kargo şubeleri İdil’de şube açma noktasında kesin kararları hayırdı, açmamaktır. Kargo şirketleri bu noktada çok kararlıydılar. Tüketici toplum bireyleri olarak internet üzerinde alış veriş yapmak birinci davranışımız olmuş durumda. Bu sebepten dolayı idilin 75 bin nüfusu alış verişte iyi oldukları için Kargo şirketleri haftanın 5-4-3 günlerini idilde dağıtımla geçiriyorlar. Durum değerlendirmesi yapıldığında idilde kargo şirketleri için önemli bir potansiyel. Cizre bu potan siyeli doğru bir kararla ellerinde tutarak idilde açılmasını engelliyorlardı. İdililer ne kadar girişimlerde bulunmuşsa kargo şirketlerden birini idile getirmediler. Durum bu şekilde iken İdilli bir vatandaş Vatan Kargoyu idile getirerek bütün dikkatleri üzerine çekmeye başardı. Toplumsal bir heyecana neden oldu. Bir aydır kargo çalışmasına başlayarak hizmet vermeye başladı. PTT kargoya bakıyorsunuz metrelerce kuyruk var. Kimse vatan kargoya bakmıyor. Arkadaş buda kargo şirketi, eşyamızı alıp getir, götür yapacak yanı hizmet yapacak, kimse işin bu boyutunu düşünmüyor. İşimizi burada görelim demiyor. Vatan Kargoyu sadece uzaktan seyir ediyorlar. Benim dile getirmek istediğim meselenin özü işte burası. Cizreliler idile kargo gelmesine engel olurken, olmasına rağmen bir Kargo açılmışken destek olalım. Kargolarımızı vatan Kargo ile gönderelim, vatan kargoyla isteyelim, kargo şubesi çalışsın, iş olsun idil kazansın. Biz bunu başardığımız zaman İdilde diğer kargo şubelerinde açılacaktır. İdil daha cazip hale gelecektir. İdil bugün potansiyeli olan bir ilçe, açıldığı zaman yüzlerce genç açılacak şubelerde çalışacaktır. Toplumumuz ekonomik olarak kazançlar elde edecektir. Bu ihtiyacı Siyasiler, kayyumlar;STK’ler idilin bir sorunu olarak görmediler, çözme noktasında gerekli bir adımda atılmadı. Kendiliğinden açılan bu kargoya destek vermek mücbir bir sebeptir. Bu görevimizi yerine getirelim idil kazansın...

Bizim birlikte hareket etme sorunumuz var. Yani, kitle halinde hareket edemiyoruz. Edemeyince ilçemize ekonomi yönünde gelişmesine katkı sağlayamıyoruz. Katkı sağlamak için, bireysel görünümlü ekonomik faaliyetlere destek vermekten kaçınmayalım. Geri dönüşümleri toplumun kazandığı değerler olacaktır. Mesele Vatan kargoya destek verelim, kargolarımızı vatan kargoyla gönderelim, Ziraat Fakültesinin idil’de kalması için yapılacak girişimlere destek verelim, aracımız olsa dahi Şehir içine en az haftada iki kez binelim, Gıre Elim yol yapımına 1TL olsa dahi destek verelim, Kitap yazan yazarlarımızın mutlaka kitaplarını alalım, Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize dernek üzerinde burs vererek destek olalım idilin toplumsal gelişimine destek sağlayacak faaliyetlere duyarlı olalım.Destek verelim.Kesin verilecek desteklerin neticesinde idil halkı kazanacaktır. İdil’de gelişecektir.İnanın zor bir iş değildir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdulsamet İLGİN
Abdulsamet İLGİN - 3 yıl Önce

İdil için elzem olan konulara değindin değerleri abim... Yüreğine sağlık....Herkes bu konuda elini taşın altına koymalı

.......
....... - 3 yıl Önce

Defalarca kargo şubelerini arayıp acentelik istedik vermiyorlar.