Mahallenin Muhtarı

Yazıya bu başlığı kullanmamın sebebi Muhtarın tam anlamıyla beş yıl süresi içinde, yaptığı hizmetten dolayı Arif Çakasın'ın şahsına oturduğunu düşündüğüm için koydum. Hemde bu başlık tam anlamıyla ona yakıştı. Çünkü mahalleyi yönetti. Arif Cakasın mahallenin Muhtar adayı olduğu zaman, mahalleliler Cakasın'a görevi süresince, yaptığı hizmetlerin sözünü verdiğinden dolayı oyunu vermedi. Muhtarlığa eğitimli insanlar itibar etmediğinden, herkesi tenzih ederek söylüyorum, önemsiz insanların muhtar olduğu bir dönemde, Arif Çakasın'da aday olunca, 'fakirdir, aday olmuş,' düşüncesi kapsamında kendinisine acıdığımız için Muhtarlık seçiminde oy vererek seçilmesini sağladık. Günahtır diyerek sandığa gidip oyumuzu verdik. Düşünün nasıl bir toplumuz, tanımadığımız, anlam ve önemini bilmediğimiz bir meseleğe bakış açımızı görüyormusunuz. Ona acıdığımız için seçtik. Günahtır dediğimiz bu genç muhtarlık konusunda bize adeta ders verdi. İdil'in tarihinde ilk defa bir üniversite mezunu kişi, muhtar olduğu gibi bir çok ilke imza atarak dikkat çekmeyi başardı. Kamu yönetim mezunu olan Muhtar Çakasın, sosyal medya'yı kullanarak mahalilerle bir araya gelmeyi başardı.Mahaliyle aile oldu. Ailede ne olup bitiyorsa herkes duyuyor, Mahallenin sosyal medya paylaşım sitesinde paylaşımları takip ediyorlar. Sosyal Medya konusunda ilçenin diğer 4 mahallesinede yardımcı olarak destek vermeye devam ediyor. Mahallede bulunan kurumları takip ediyor, sorunlarıyla ilgilenerek daha çok hizmet vermesini sağlamaya çalışıyor. Mahallesinde bulunan Kursu ziyaret ederek çocukların aldığı eğitimi yakında görüyor. Mahallesinde bulunan kurumlarla ilgilidir ve iletişim halindedir. Turgut Özal Mahallesi, Atakent Mahallesi sosyal konutlar sorunu Türkiye'nin ciddi bir sorunuydu. Muhtar bilgisi sayesinde, sorunun farkına vararak arkasına düştü. Temiz bir şekilde, çıkar düşünmeden sorunu çözerek işi başarmayı bildi. Bu işleme karşı mahallinin Çakasın'a karşı bir vefa borcu olmalı. Acıyarak oy verdiğimiz muhtar, boynundan büyük işler yapmaya başladı. Tek gücü bilgisiydi. Mahallesiyle, İlçeyle ilgilli hazırladığı projeler, bir çok mülkü amirin dikatini çekti. Muhtarlık mesleğinde farkındalık yarattı. Gelin onu yine kullanalım, en ağır Türkiye sorunu olmuş sorunumuzu takip etsin diye yine onu seçelim. Nede olsa ona karşı acıma duygusu ile iletişim kurmuştuk. Modumuzu değiştirmeden destek verelim. Tek rakibi Abdullah Bulduk olsun çünkü Abdullah Abe'de gençliğinde çok büyük işler yaptığı için onu mahallesi ile başbaşa bırakalım. Bulduk, mahallenin sevdiği büyük abelerdendir. Enerjik, hizmet aşkı ile doludur. Kendini aday olmada denesin.
Arif Cakasın 2024 yerel seçimde Muhtar aday olup olmayacağı belli değilken bu yazıyı yazmamın bir sebebi var. Görevlerinde topluma hizmet edenlerini toplumla paylaşmak isterim. Bu geleneğimi Emin Bozkuş'e Fırfeli ile sürdürdüm. Yazımda Emin Hoca' yı yazarken pozisiyon değiştirdiğinde kendini güncelediğini belirtmiştim. Bu yazımdan sonra Emin Hocam bana karşı kendini günceledi. Yani benimle konuşmuyor. Anlayacağınız küs. Bu da onun iletişim biçmi. Kendisine pozitif bakanı bildiği anda o kişi çizmek karekterleri arasında bir çilektir. Yani kendini günceledi. Bu davranışa şaşırmadım, alınmadım, her şeye rağmen severim. Muhtar bu yazıdan sonra nasıl bir davranış sergileyecek onu birlikte göreceğiz. O davranışını bende merak ediyorum. Onuda mutlaka sizinle bir gün başka bir yazıyı yazarken paylaşacağım. Başarılı insanların iletişimleri garip olur. Demeki yan etkileride bu garip davranışlarıdır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
M. Emin Bozkuş
M. Emin Bozkuş - 4 ay Önce

Abdurrahman Baran İdil'de İdil'li bir gazeteci idi? Lakin gitti. Yani o da İdil'i terk edenler kervanına katıldı. Bundan dolayı bendeniz üzgünüm! Başta ben olmak üzere çok kalem ehli kendisinden faydalandılar. Kendisine cephe alan akrabalarının yanında iftiharla "aha senin arkadaşın" dediklerinde bele aradaşımdır demeyi tereddüt etmeden kabul ettik. Ve söylemeye de devam edenlerden biriyim. Bu tavrımız akrabalarını da memnun etmiştir sanırım. Çünkü bu bir dik duruştur. Her neyse konu Turgut Özal mh muhtarı Arif Cakasındır. Arif gerçekten arif bir mahallelimizdir. Okumuş, kültürlü,idealist ve pozitiftir. Bendeniz kendi adıma kendisini mah. yaptığı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Çalışkan olduğu kadar aynı zamanda çok mütevazı bir kişiliği vardır. Mahallenin kangerene dönüşen konut- tapu sorununu kahır bir ekseriyetle çözdü. Genç okumuş, okumaya önem veren bir muhtardır. Eğitimi önemseyen yöneticilerin yeri bende çok çok kiymet arz eder. Okuma; kültür ve medeniyetin ilk adımıdır. Arif Cakasın bunu çok önemsiyor. Mahallemizin ve gönlümüzün muhtardır..

Arif CAKASIN
Arif CAKASIN @M. Emin Bozkuş - 4 ay Önce

Allah razı olsun değerli müdürüm.Sizin gibi değerli öğretmen ,araştırmacı ,yazar ve eğitimli bir aile babasından bu güzel dilekleri için çok teşekkür ediyorum.Sizlerin ve mahalle sakinlerimizin övgüsüne layık olmaya çalışıyoruz.

Musa Ersan
Musa Ersan - 4 ay Önce

Demeki işi anlayınca oluyor. Yani okuman yazman olunca işin basitleşiyor. Bu durumu muhtar da gördüm. Yazar ilginç bir durumla yazısına başlamış. Çok doğal bir yazı. Güzel bir yazı eline sağlık. Yazı yazın okuyalım. Muhtar aday ol bakalım.