Kaymakam Sağ

Kaymakam bey, görevin ilk haftasında, makamında hoş geldin tebriklerini kabul etti. Kaymakam beyi, ilk hafta, birçok STK, Muhtar, Esnaf ve Vatandaş ziyaret etti.Zafer beyin, dinleme modü açıktı, iletişimde, vücut dilli çok rahattı, öz güveni yüksekti, ziyaretçilerini iyi karşıladı. Kaymakam mütevazı bir şekilde herkesi karşıladı ve dinledi.

Eski Kaymakam Ersin Tepelli, ilçeden ayrıldıktan sonra,  halk ona karşı çok mütevazı davrandı. Gidişinin ardında, çok sesliliğin yerine, bir sükûnet vardı. Vatandaşın bu mütevazılıği yeni kaymakamı ziyaret etmede az da olsa bozuldu. Kaymakamı ziyaret eden Muhtarlar,hoş geldin derken, birde dilekçelerini verdiler. Demek ki önceki kaymakam’la iletişim kopukluğu vardı. Vatandaşlar istediği zaman görüşemiyordu. Görüşmediği gibi taleplerini de iletemiyorlardı. Bu hasreti bir muhtar kaymakama hoş geldin derken, bozdu. Köyün yolu için dilekçe arz etti. Demek ki insanoğlu herhalukarda farkında olmasa da, bazı durumlarda dile geliyor.

İnsanlar arası iletişim çok önemlidir. Doğru bir iletişim, sorunun yüzde 50’ini çözer.Buna inanmamız lazım.Uygulayan biri, işinde çok başarılı olur.

Yeni kaymakamız, sakin, dinleme modü açık, zeki biri. Hükümet caddesinde yapılan kaldırımı çözecek, çözerken yapılan bütün işleri tahlil edecek kadar zeki. İdili makam masasına koy, çay süresi kadar bir zaman tanı, yapılan işlere baksın, neler yapılmış, neler yapılmamış hepsini görecek kadar akıllı. Onun için merak etmeyin, Ersin beyle geçirdiğimiz dönemi anlatmaya bırakalım. Önümüze bakalım. Çukurlu yollarımızı düzeltelim. Abartılı güvenlik önlemlerini normalle dönüştürelim. Amatör ligi başlıyor, Spor takımlarımıza destek verelim. Ziraat fakültesinin bina sorununu çözelim, mahallenin bazı kısımları su almıyor, su sorunlarını çözelim. Bozuk köy yollarını bu kış en azında traş ederek çözelim, samimi bakışalım, birlikte maç yapalım.

YORUM EKLE
YORUM EKLE