İŞ KURUMA DOKUNMA

Ekonomik olarak iş fırsatlarını yaratamayan ilçemiz gibi yerlerde İŞ KUR alımları çok önem arz etmektedir. Bu öneminden dolayı idil halkı çok titiz bir şekilde alımları takip ediyor, tepkilerini ortaya koyabiliyorlar. Hatta İş kur alımı yapacağından dolayı bir çok kişi o günü bekleyerek batıya çalışmaya gitmediği, gün gibi ortada.

İŞ KUR alımı, bizim toplumumuzda yeri bu durumda iken, bugünlerde 80 işçi alımı için, 3000’nin üzerinde başvuru yapıldı. İlan edildiğine göre, alımlar kura ile yapılacaktır. Vatandaşlar bunu duyunca daha çok istekli bir şekilde başvuruda bulundu. Hata bir ailede en azında 4 kişi başvuruda bulundu. En az kura da, biri çıkar diye şimdiden mutlu yaşamaya başladılar. En azında bu mutlulukları kura gününe kadar devam edecektir. Bir de siyasetçiler müdehalle etiler mi vatandaşın kini bir kat daha artıyor. Neden mi ? bir sene boyunca İŞ Kur alımlarını bekleyen binlerce insan var. Bu insanlar, alımların Kura ile yapılmasını istiyor. Sen bu isteklilerin tam aksine iktidar partisi olarak gidip hazırladığın listeyi veriyorsun. Binlerce insan Ak Partili olmadığı için cezalandırılmış oluyor. Kura’da ise başka bir formul geliştirilmişler, güvenlik formülü. Efendim güvenliğe takıldın. İsmin kurada çıktı, güvenlikte elendi. Demesi üzerine vatandaş çatlıyor, çatlama sesi Ankara’ya  kadar ulaşıyor. Çalmadığı kapı, görüşmediği yetkili kalmıyor, güvenlik nedenini bir türlü öğrenemiyor. Öğrenemezde, kızgınlığı devam ediyor. Bir halt da işleyemiyor. Ömrü boyunca unutamayacağı bir kızağa oturtuyorlar.

Şimdi bu film yine başlıyor. Vatandaşların İş Kur alımlarına çok ihtiyacı var. Alımlar kura ile olsun. Güvenlik sorunu üzerinde eylem yoksa, bir iki dedikodu ile geleceklerini karartmayalım. Hepsi de bizim insanımız. İş Kur’larına dokunmıyalım, bırakalım mutlu yaşasınlar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Agit botan
Agit botan - 4 yıl Önce

Ben bir idılli olarak hep takip edıyorum ama idil haber ayırımcılık yapıyor İdil ve çevre köylerden kim vefat ederse eyerki çok zenginse hemen ilk sayfada haber yapılıyor fakirse canı hiçte önemli değil değil haber tazıyesine bile gidilmiyor

Murat ÖZKAN
Murat ÖZKAN - 4 yıl Önce

Yazılarınızın devamını dilerim.Kalemine sağlık.

Murat ÖZKAN
Murat ÖZKAN - 4 yıl Önce

Yazılarınızın devamını dilerim.Kalemine sağlık.