İlçe garajı bu kışta zorluk çekiyor

İlçe garajın yerleşkesinin hali, yağmurlu günlerde perişan oluyor. Günde yüzlerce insan bu garajdan kalkan minibüslerle yolculuk yapıyor. Bu yolculuk esnasında, eminim bu insanlar hepimizi konuşuyorlardır.

Neden garajın hali perişan: “Yağmurlu günlerde insanların bekleyeceği bir yer yok. Minibüsün kalkış saatini bekleyen yolcular, jandarma binası tarafındaki kaldırımda yada kendi imkanlarımızla yaptığımız bir baraka var, o barakanın altında, pıt pıt yağmur sesini dinleyerek bekliyorlar. Beklerlerken ikide bir minibüs ne zaman kalkacak diyerek ısınmaya çalışıyorlar. Bana sorarsanız, biz ilçe garaj sakinleri olarak, bunu hak etmiyoruz. Yolcularımız bunu hak etmiyorlar.  Sayın kaymakamım, size çok güveniyoruz, ilçenin sorunlarına imkanların dâhilinde el attığınızı biliyoruz. Bu işide çözeceğinizi biliyorum ama İlçe garajı olarak daha önce inşa edilen bir mekan mevcut. O mekana taşınalım, ulaşım olarak çevre yoluna, ilçe merkezine yakın bir yer, yolcular rahat seyahat ederlerken size 30’luk tespihlerini çekerlerken dua etsinler. İlçeye büyük bir hizmet yapmış olursunuz. Bizi dinleyin, eminin vatandaşlarda bizimle aynı fikirde, bize yardımcı olun. Şüphemiz yok iyi insansınız, eminim yardımcı olacaksınız. Komşumuz Cizre, canlı hayvanların satışı yapıldığı hayvan pazarı yapmış, ne güzelde çalışıyor. Görünümü modern, cambazların bekleyeceği, çay içeceği yerler mevcut. Eskiden bizim durumumuza benzer bir durumdaydılar, Cizre dört yolun idil tarafında, cadde kenarında hayvan pazarı kurulmuştu, ulu ortada alışveriş yapılıyordu. Alış verişler güzel olabilirdi ama, görüntü kirliliği üst seviyedeydi. Hayvan pazarı yapılınca, hem Cizre görüntü kirliliğinden kurtuldu, hem cambazlar güzel bir yer kazandı, yapılan işin toplamında Cizre kazandı. Bu açıklamam kapsamında bizde, idilde kazanmak istiyoruz.

 İlginize şimdiden teşekkürler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Melik selmanoğlları
Melik selmanoğlları - 5 yıl Önce

Ben ne okudum???

Halim Kasım
Halim Kasım - 5 yıl Önce

İdil garajı hakkındaki siteminize katılıyorum gayet haklı bir sitem, ama idil minibüsçülerinin keyfi zamlarını ve yolcuyu cizreden alırken güzergahın sadece garaj olması da çok saçma, madem şehir içi yok o zaman aşti parkı ya da eski admar tarafına hatta miroğlu petrole kadar götürebilirsiniz? Haa olmadı zam yapmayın be kardeşim! Zaten millet gariban, üç adımlık yola 7 tl almak vijdanınızı acıtmıyor mu? Bak idil cizre arası 20-25 km hakkı 5 tl dir? Sakın mazot zamlı vs demeyin ayıptır günahtır HARAMDIR! Gereken yapılsın lütfen