İdil’li 3 insana dikkat edelim

İdil’li 3 insana dikkat edelim

İletişim noktasında kendime güveniyorum. Başarılı oldun mu diye sorsalar, tartışılır derim. İdilin gelişmesine duyarlı biriyim. Gelişmesi için kurduğumuz dernek kapsamında azda olsa bir çok faliyetimiz oluyor. Bu sebepten dolayı, İdilin Eğitimini, ekonomisini ve sosyal yapısını yakında takip ederim. Kendi çapımda, belirttiğim alanlarda meydana gelecek bir gelişmeyi çok önemserim. Bu önemsememi devam ederken, benim için çok önemli, belki başkaları için bir hiç önemi olmayabilir bir davranış, İdilli 3 insan benim çok dikkatimi çekti. Yaptıklarından çok etkilendim. Benim için çok farklı insanlar. Ne yaptılar da bu kadar önemli oldular, bir bakalım da öğrenelim.

Belirtiğim gibi, idilin Eğitimini, Ekonomik ve sosyal yapısını en ufak bir  gelişmesini çok yakında takip ettiğimi belirtmiştim.Belirlediğim alanlarda, İlgim alakam devam ederken, aynı zaman da öğrenicilere burs toplamak için çalışma yürütüyordum. Yürüttüğüm çalışma sırasında duydum, yardıma muhtaç bir öğrenciye burs vermek için benden yardım talep etti. İdilli üç adam. Birinci adam: Burs toplarken, yardım talep ettim. Bana “yardıma muhtaç üniversiteyi okuyan bir kız öğrenci bul eğitimi boyunca burs yardımında bulunayım.”dedi. Ben, kendisinden bir ay için burs isterken, o eğitim boyunca burs vereceğini belirtti. Öğrenciyi buldum, bilgilerini dosya halinde kendisine verdim. Kendisi her ay düzenli olarak bursu öğrencinin hesabına yatırıyor. Ben bir kişi olduğunu düşünürken, idilli hemşerimiz 7 öğrenciye daha burs verdiğini öğrenmiş oluyoruz.İdilin sınırları içerisinde bu davranış ele aldığın zaman çok büyük bir eylem olarak görüyorum. Yarınlara daha büyük bir güvenle bakıyorum. Allah nazardan korusun. Yapmış olduğu yardımı kabul etsin. İkinci Adam. Küçük sanayi sitesini kurma çalışmasını paylaşırken, kendisi bana söyleyince, çok etkilendim. Kendisine tekrar, tekrar söylettim. Yardım ettiği adamı aradım. Evet doğruymuş.Allah bu tip insanları, toplumumuzdan eksik etmesin. Ne yapmış. Toplumumuzda iflas etmiş bir insanımız bulunuyordu. Bu ikinci kişi, iflas etmiş olan insanımıza, yüklü bir para vererek, faizsiz, karsız, karşılıksız, sadece Allah rızası için iş kurmasını sağlamış. Bu insanımız işini kurmuş, çalışıyor, hem iflas borcunu ödemeye çalışıyor, hem de iş kurmak için aldığı paranın bir kısmını ödemeye çalışıyor. Allah utandırmasın. Helal rızık nasip etsin.Toplumsal sorumluk açısında elle aldığın zaman, on numara bir davranış, toplumsal bir yarayı sarıyor, kaygı duymadan idili insana parayı veriyor. Demeki feraseti güçlü.Bu tip insanlarda toplumumuzda yaşıyor. Gurur duyalım. Üçüncü kişi; Bu adam köyden idile gelirken, ekonomik durumu çok kötüydü. Elindeki parayla İdil’de birkaç dönüm arazi aldı. Geçimini bu araziyi ekerek sağlamaya çalıştı. Buğday ekerdi. Buğdayın bir kısmını satarken, bir kısımını ev içinde ayırırdı. Sosyal hayatı yıllarca bu şekilde devam etti. Kendisi 75 yaşını aştı. Ektiği arazinin birkaç dönümünü sattı. Sattığı arazinin değeri 500 bin TL. (eski para birimi olarak 500 milyar). Bu parayı camiye bağışladı. Şimdi idil’de büyük bir cami yapılıyor. Para bu caminin yapımına bağışlandı.Fakir olan bu adamın güçlü bir imanı olduğu bu davranışından belli oluyor. Hiç çekinmeden büyük bir parayı camiye bağışlıyor. Allah yardımını yüce dergahında kabul etsin.Amin.

Bu insanlarımız idilimizde yapmış olduğu eylemlerden dolayı toplumumuzda büyük bir farkındalık yarattı. Önemli davranışlar sergiyleyerek, toplumun gelişmesine öncülük ediyorlar. Bu önemli, toplumsal davranışlar toplumda ki etkisi çok büyük. Demek ki toplumsal gelişimi ve sorumluğu bilen, toplumsal ihtiyacı giderme eylemini idilin dışında başka birimlere bırakmadan gideren insanlarımız var. Allah çok şükür ki var. Bugün azda olsak, yarın çoğalacağımıza hiç  kimsenin şüphesi olmasın. Bu farkındalığı bilmenizi istedim.İnsanlar isteyince demek ki oluyor. Bu tip yardımların yapılması fırsatını Allah hepimize nasip etsin.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan şimşek
İhsan şimşek - 4 yıl Önce

Bende bir idilli olarak sizin yaptığınız çalışmaları izliyorum idil toplumunu daha ileri çağdaş sosyal bir toplum haline ilerlemesi yönünde yaptığınız çalışmalar için size canı gönülden teşekkür ediyorum sizin gibi düşünceli insanların idil sevdalılarının artması dileği ile BAŞARILAR DİLERİM.

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 4 yıl Önce

Saygıdeğer Abdulrahman abi, ibret verici yazınızdandan dolayı sizleri tebrik eder, teşekkürlerimi iletirim.
Konulara dair 3 şahsiyeti belirtmemenle birlikte, doğru ve hayırlı işkevlerin Allah'ın yanında kabul olacaklarının kanısındayım ve bu üçlüyü huzurunuzda, alkışlar+tebrik ederim!
Hiç bir iyilik, boşuna gitmez ve mutlaka edinilen emek kat kat hasılat verip yerini bulacaktır. Her Idil'linin biz Süryanilerin başlamış olduğumuz iyilik eker, ve iyiliksever düşünce ve mayasını her yenilen ekmeğe katmasını davet ederken böyle durumların ancak, İdil halkına, yakışır olduğunu söyler ve herkesten beklerim!
Saygılar,
Selamlar.
Şükrü Külen

İrfan BAYKAL
İrfan BAYKAL - 4 yıl Önce

Allah razı olsun.