İdil’de Fuhuş nereye doğru

İdil’de fuhuş eylem olarak gerçekleşmedi. Dedikodu olarak; köşe başlarında, sohbetlerde ful konuşularak sözlü olarak gerçekleşti. Eylem kadar toplumu yaralamış durumda. Bu sebepten dolayı dikkatimizi çekti, araştırdık, önemli bilgilere ulaştık. Eylem yok, dedikodu çok.

Fuhuş kelimesinin kavramını hepimiz aynı anlamda biliyoruz. Çok ürkütücü bir kelime. Taşımak mümkün değil. Yükü ağır. Son on gündür bu kelime idil’de herkesin dilinde. İnsanlar bu kelimeyi kontur harcar gibi çekinmeden diline yüklüyor, her ortamda konuşarak tüketiyor.  Niye konuştuklarını dile getirmeseler dahi, biz bir sonuca ulaşarak sebebini az çok öğrendik. Kıza acımasız bir şekilde saldırarak istedikleri etiketi yapıştırarak kızın üzerinde kişisel kavgalarına devam ederek sosyal hayatlarını sürdürdüklerini tespit ettik…

Genç kızın ismi önemli değil. Çünkü fuhuş söylemi kızın isminin önüne geçti. İnsanlar hesaplaşma derdinde olduğu için kızın ismi ikinci planda kaldı. Fuhuş kelimesi insanların dilinde çok özgür bir şekilde dile gelerek dolaşıyor. İnsanlar çekinmeden kullanıyor. Kız insanların idea ettikleri gibi onlarca insanın yada bir kişinin bile elinde geçmemiş. Mevzu kızın cephesinde yüzde yüz yalan. İdea edildiği gibi sistematik yada örgütlü bir şekilde bir eylem gerçekleşmemiş.  Sadece birinin kızın özel hayatına müdahalesiyle konu başka bir aşamaya gelerek kontrolden çıktığı ifade ediliyor. Konunun şimdiki aşamaya gelmesinin sebebi ise İdillilerin bir birine olan kin ve nefretinin sebep olduğu anlaşılıyor.Tüm ideaların aksine kız idealara ilginç bir cevap veriyor. Kendisinin fuhuş yapmadığını, söyleyenlerin adeta fuhuş suçu işlediklerini, ama bu suçun farkında olmadıklarını belirtiyor. İnsanlar şahit olmadıkları bir eylemi, durumu, adeta şahitmiş gibi anlatmaları, görmüş gibi söylemeleri kendilerini şaşırttığını ifade ederken, çaresiz olduğunu, bu dedikodulara karşı kendilerini Allaha havale etiklerini açıklarken, kişisel haklarını mahkeme yoluyla arayacağını beyan ediyor. Dedikodu yapan kişinin hakkında dava açacak. Kişinin de belli olduğu ifade ediliyor.

Fuhuş çok ürkütücü, dinimizde günahların en büyüğü. Toplumu parçalayan en büyük sinsi virüs. İnsanlar bu eyleme ne kadar tepki verseler bir o kadar haklıdırlar. Bu işin tutulur tarafı, savunulacak bir yanı yok. Fuhuş bu kadar tiksindiriciyken, idilli insanlarımız son aylarda kızı, fuhuş kelimesini birlikte kullanılması  toplumumuzu derinden yaraladı.  İlçemizin itibarını sıfıra indirdi. Güvenli bir ilçe olmadığız gösterilmeye çalışılıyor. Vahim gelişmeler devam ederken, işin kaynağı, dürtülerimizi harekete geçiren nedenlerin başında birbirimize karşı duyduğumuz kin ve nefretin yanında, fuhuşla ilgilenen bir gurubun gündemi belirlemede etkin rol aldığı anlaşılıyor. Bu gurup kişisel menfaatlerini gözeterek kızın üzerinde birbirine saldırdığı açık bir şekilde anlaşılıyor. Sanal fuhuş âlemini yaratan gurup, aynı zamanda oluşturdukları listeler dikkatli bir şekilde incelediğinde, kişisel çatışmaları rahat bir şekilde görebilirsiniz. Toplumumuzun gelişmesi ve güvenilirliği açısında bu durum iyi bir gelişme değildir. Bu gurup insan istedikleri zaman sanal fuhuş gündemi yaratarak insanlara saldırabilecek, listelere oluşturabilecek, insanları karalayarak amaçlarına ulaşmaya çalışacaklar. Ama, amaçlarına ulaşmaları mümkün değildir. Çünkü insanların bir hesabı varsa, Allahın’da bir hesabı var. Unutmamak gerekir. İş doğru değilse, dedikodu kaynağını deşifre eder, kendine döner onu zehirlerken, aynı zamanda ifşa eder. Ama kendisi bunun farkında olmayacak, etrafında olan insanlar bu durumu rahat görebilecekler. Biz şu anda bu durumu yaşıyoruz. Yaratılan dedikodu, fuhuş eylemi kadar tehlikeli ve büyük günahlardandır. Bu günah şuanda işleniyor. Dinleyende, söyleyende günah işleyerek hayatlarına devam ediyorlar. İkinci tehlike kızın geleceği bu toplumda nasıl bir pozisyonda olacak. Kızın bu toplumda yaşaması, evlenmesi, iş sahibi olması, yürümesi artık imkânsız. Sosyal defteri idil’de kapandı. İşin bu boyutunu hiç birimiz düşünmedik. Ya da düşündük, eylemi gerçekleştirerek amacımıza ulaştık. Daha önce de başka bir kızın hakkında tecavüz olayında bahsedildi, 6-7 kişiden söz edildi. Gerçek ortaya çıkmadı. Arkasında bu gelişme patlak verdi. Biz nasıl bir toplumuz, ne yapmaya çalışıyoruz. Galiba farkında değiliz. Bu tür dedikodu söylemlerle çok kirleniyoruz. Toplumumuzda insanlar rahat harcanıyor. Dur diyen kimse yok. Herkes çok rahat bir şekilde bu tür dedikodulara da itibar edebiliyor. Yada bilinçli bir şekilde bu tür bir yaşama hazırlanıyoruz. Sebepsiz bir hareket değildir. Onun için iyi düşünmek lazım.  Gücümüzü dedikodulara harcamayalım ki kendimizi bu tür belalardan koruyabilelim. Karşı duralım. Toplumumuzdan def edelim.

Dedikodu, Toplumun içindeki hastalıkları ifşa etti. İyi okumak gerek. İyi okunduğu takdirde iyi bir sonuç çıkacaktır.

Sanal fuhuş aleminde isminiz olmaya bilir.Ama unutmayın ki çok acımasız bir gurup topluma sinmiş bu tür dedikodularla yönlendirme yapabiliyorlar. Bu gurup yarın saat kaçta yolunu kesecek, daha ne idealarda bulunacak belli olmaz. Tehlike geçmiş değil. Allah bizi kötü insanların şerrinden korusun. Hepimizi affetsin. Amin.

YORUM EKLE