Hatır gözetmek önemlidir!

Ey ulu kişi, küçüklere zorbalık etme! Çünkü dünya bir kararda kalmaz; bugün zorbasın, yarın düşkün. Zayıfın kolunu bükme, sonradan güç kazana­cak olursa bunu sana pahalıya ödetir, ilk fırsatta ananı ağlatır. Kimseyi kandır­ma, ayağını kaydırma. Düşersen kaldıranın olmaz zira.

Ey ulu kişi, düşmanını kesinlikle küçümseme! Şu koskoca dağlara dik­katlice bakarsan, küçük taşlardan oluştuğunu anlarsın. Karıncaların birleşerek güç birliği edip yeleli aslanı helak ettiğini duymadın mı? Bir saç teli, ibri­şim kadar güçlü değildir ancak birkaçı bir araya geldiğinde zincirden bile sağ­lam olur. Hâzinenin yükünü tutmaktansa, dost tutmaya bak. Bırak dostların yerine hâzinen boş kalsın. Kimsenin işini sürüncemede bırakma. Sonra yığı­lır ayaklarına düşersin.

Ey düşkün insan, sen de güçlüye tahammül göster! Gün gelir belki sen de güçlü olur da halini anlarsın. Zorbalardan intikam almak için dostlarının elin­den tut. Zira dost eli, kuvvet elinden daha güçlüdür. Mazlumun kuruyup çat­layan dudağına söyleyin, gülsün. Zalimin dişlerinin dökülmesi yakındır. Sa­bahleyin davul sesleriyle uyananlar, bekçinin geceyi nasıl geçirdiğini nerden bilsin? Kervandakiler ancak kendi mallarını düşünürler. Sırtı yüklü eşeğe sa­hibinden başka kimsenin içi yanmaz. Say ki düşkünlerden değilsin. Peki bir düşkün gördüğünde niçin durur, ona yardım etmezsin? 
Selam ve Dua ile 
Abdulselam Güleç 
3.Temmuz.2023

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahman Nas
Abdurrahman Nas - 11 ay Önce

Ancak imani olan bu hataya düşmez..düşmeyeceği gibi, bu iklimde de işi olmaz. Genelde, görselde, herkesin şahit olduğu bir durum. Bazı insanlar, ibadetlerini hiç aksatmazlar, hacca koşa koşa giderler, oruç tutarlar, söylemlerinde hep Allah, adelat, ibadet telafuz ederler. Biraz ileriye giderek tarikat üyeside olurlar. Hatta öyle davranırlar insanoğlu sergilediği islami davranışlarından dolayı insan o kişiye kurban olmak ister... Bu ne şahane insandır der... Abdulselam beyin yazısı güncel bir konudur. Her insanda bir parçası, bir acısı mevcuttur. Şahene insanın eline bir düştünmü vay haline.. Ondaki bütün dini limanları kapalı olur.. Bu tür insanlar güven olmaz. Bu tür insanlar hasta oldukları için, hessed, çekememezlik yüklü oldukları için, insanlara zarar vermek için dini kullanırlar. İbadet ederlerken günahların silineceklerini düşünürler. Dini bu şekilde işleyerek götürüyorlar. Ama bilmiyorlarki en büyük ibadet kul hakkıdır. Kul hakkı sende olduğu müddetçe.. ALLAH BİLE SENİ AFETMEZ. Ama diğer ibadetlerini yapmazsanda seni af eder.
Abulselam beyin dediği gibi ezebiliyorsan ezme düşkünü...merhamet en büyük ibadettir..

Şükrü yağan
Şükrü yağan - 11 ay Önce

Çok güzel ve mükemmel bir yazı olmuş ama zenginler zalimler güç sahipleri anlamaz ne yazık ki