'LGS kapsamındaki merkezi sınav, huzur ve güvenle tamamlandı'

Sınav süreci 58 okulda 3056 öğrenci 635 öğretmen ve idareci ,210 güvenlik personeli ve 30 kurye ile tamamlanmıştır.

'LGS kapsamındaki merkezi sınav, huzur ve güvenle tamamlandı'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus BabayiğitLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavın huzur ve güvenle tamamlandığını bildirdi. 

LGS sınavına 3056 öğrenci katıldı.  Sınav, ilçe merkezi ve köylerde 58 okulda, 635 öğretmen gözetiminde yapıldı. İki oturumda yapılan sınvda hiç biri sorun çıkmadan tamamlandı. 

3056 öğrencinin sınava  girdiğini, 210 güvenlik personelin görev aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit şu açıklamayı yaptı: " İlçemiz köy ve merkez okullarında yapılan Liselere Geçiş Sınavında  Milli Eğitim Bakanlığı Sınav yönergesi gereği tüm okullar dezenfekte edilmiş olup  Öğrencilere her oturumda maske dağıtımı yapılmıştır. Bina giriş,çıkışı sırasında  ve oturum aralarında  sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde süreç başarılı bir şekilde yönetilmiştir.Bununla birlikte  velilerin öğrencilerle iletişimi ve okul binalarına girişi yasaklanmıştır.Sınav süreci 58 okulda 3056 öğrenci 635 öğretmen ve idareci ,210 güvenlik personeli ve 30 kurye ile tamamlanmıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER