1,7 Milyon öğrencinin interneti yok

1,7 Milyon öğrencinin interneti yok

Eğitimdeki kara tablo: 1,7 Milyon öğrencinin interneti yok

Milli Eğitim Bakanlığı’nın araştırmasına göre öğrencilerin yüzde 13’ü koronavirüs pandemisinde EBA TV’deki ve çevrimiçi derslere katılamadı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 Küresel Salgın Döneminde Uzaktan Eğitim İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu yayımladı. 41 bin 430 öğrenci, 25 bin 667 öğretmen, 2 bin 197 okul yöneticisi ve 24 bin 489 veli olmak üzere toplamda 93 bin 783 kişiyle uzaktan eğitim üzerine yapılan anket sonucu raporda yer aldı.

Araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 1,5’i televizyonu ve interneti olmadığı için ders anlatımlarını takip edemedi, öğrencilerin yüzde 7,1’i de internete erişimi olmadığı için canlı derslere katılamadı. Öğrencilerin yüzde 4,4’ü ise canlı ders yapılmadığını açıkladı. Derslere katılamayan öğrencilerin toplamı yüzde 13 oldu.

Araştırma sonucunda bu sorunun çözülmesi için şu öneride bulunuldu:

“Salgın süreciyle ilgili olarak, uzaktan eğitim sürecinin devam etmesi durumunda televizyona veya internete erişim imkânı olmayan çocuklara bu imkânın sunulması büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla farklı kurumlardan da destek alınarak kapsamlı çalışma ve projeler geliştirilmelidir.”

'YAKLAŞIK 50'Sİ FAYDALANAMIYOR'

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taştan, 18,2 milyon öğrencinin örgün eğitim gördüğünü hatırlatarak, bu öğrencilerin 15 milyon 189 bininin devlet okullarında olduğunu söyledi. Taştan, Bakanlığın araştırmasında öğrencilerin yüzde 24'ünün derslere katılmadığına ilişkin tespite vurgu yaparak, “3 milyon 645 bin çocuğun uzaktan eğitimle ilgili derslere girmediğini görüyoruz. Giren çocukların da yüzde 23’ü tamamen tüm derslere katıldığını, yüzde 53,3’ü de bazı derslere katıldığını söylüyor. Burada öğrencilerin yaklaşık yüzde 50’si EBA ve uzaktan eğitim imkanlarından faydalanamıyor” dedi. 

1,7 MİLYON ÖĞRENCİNİN İNTERNETİ, 227 BİN ÖĞRENCİNİN TELEVİZYONU YOK

Taştan sadece devlet okullarındaki 1 milyon 78 bin öğrencinin interneti ve 227 binin de televizyonu olmadığına dikkat çekti.

Rapordan satır başları şöyle:

- TRT-EBA TV Lise kanalında yayınlanan ders videolarının takip edilme durumu incelendiğinde; öğrenciler tarafından takip edilme oranının yüzde 82, öğretmenler tarafından takip edilme oranının yüzde 83 oldu.

- Okul yöneticilerinin yüzde 72’si canlı derslerde görevlendirilecek öğretmenlerin belirlenmesinde sıkıntı yaşamadığını, öğretmenlerin de yüzde 74’ü canlı ders yaptıklarını belirtti. Okul yöneticilerinin yüzde 28’i, genel olarak canlı derslerde görevlendirilecek öğretmenlerin belirlenmesinde sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER