Almanya Türkiye'den 3 bin kalifiyeli işçi almayı planlıyor

Almanya Türkiye'den 3 bin kalifiyeli işçi almayı planlıyor

Avrupa ülkelerinde personel açığı uçuşların iptaline yol açtı. Almanya ise havalimanlarındaki sorunu çözmek için 3 bin kalifiye çalışanı Türkiye’den almayı planlıyor.

Almanya merkezli yayın yapan Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, Berlin hükümeti, havalimanlarında yaşanan personel açığının giderilmesi için yabancı kalifiye çalışanlara görev vermeyi planlıyor.

Almanya İçişleri, Ulaştırma ve Çalışma bakanlıkları kaynak gösterilerek yapılan haberde, Covid-19 kısıtlamalarının kalkmasının ardından havalimanlarında yoğunluğun arttığı belirtildi.  

Alman gazete, İçişleri, Çalışma ve Ulaştırma bakanlıklarının ülkedeki havalimanlarında geçici yabancı işçi çalıştırmaya yönelik ortak bir kampanya başlatacağını yazdı.

Gazete, havalimanlarında 2 bin ile 3 bin arasında çalışan eksikliği olduğunu kaydetti.

Üç bakanlığın ortak yapacağı çalışma kapsamında, temmuz ayından itibaren dört haneli olacak sayıda kalifiye işçiyi Türkiye'den Almanya'ya götürülmesi hedefleniyor.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, işverenlerin yabancı çalışanlara sendikaların anlaştığı ücreti ödemeleri ve sınırlı bir süre için uygun konaklama imkanları sağlamaları gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER