ABD'de silahlı saldırı 22 ölü 60 yaralı

ABD'de silahlı saldırı 22 ölü 60 yaralı

ABD'nin Maine eyaletinde Robert R. Card adlı saldırganın bir bar ve bowling salonunda düzenlediği silahlı saldırıda, en az 18 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. Güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolonlu zanlının, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü. 40 yaşındaki saldırganın aynı bölgede silah eğitmenliği yaptığı açıklandı. Saldırıların bölgedeki bir bar ve bowling salonunda yaşandığı belirtiliyor. Saldırganı yakalamak için yüzlerce polisin katıldığı operasyon devam ediyor.

'SESLER DUYUYORDU' İDDİASI

Maine Kamu Güvenliği Komiseri Mike Sauschuck yaptığı basın açıklamasında, "Bu vakayı araştırmak ve şüphelinin yerini tespit etmek için Maine eyaletinin dört bir yanında yüzlerce polis memuru çalışıyor" dedi. Yerel medya, aranan şüphelinin ABD ordusunda yedek asker olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmayabileceğini aktardı. Söz konusu haberlerde, Card'ın bir süredir 'sesler duyduğu' da öne sürüldü. Maine Bilgi ve Analiz Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Card'ın 2023 yazında iki hafta süreyle akıl sağlığı merkezine yatırıldığı ve daha sonra taburcu edildiği bildirildi" denildi. Olay nedeniyle bölgedeki okullar tatil edildi.

BIDEN SALDIRIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Başkent Washington'da bir yetkili, ABD Başkanı Joe Biden'ın saldırıyla ilgili bilgilendirildiğini ve güncellemeleri almaya devam edeceğini söyledi. Beyaz Saray, Biden'ın Maine Valisi Janet Mills, Senatörler Angus King ve Susan Collins ve Kongre Üyesi Jared Golden ile Lewiston'daki silahlı saldırı hakkında telefonda ayrı ayrı görüştüğünü ve saldırının ardından tam federal destek teklif ettiğini söyledi.

BU YIL EN AZ 147 KİTLESEL SİLAHLI SALDIRI OLDU

"Silah Şiddeti Arşivi" tarafından derlenen veriler, 2023'te şu ana kadar en az 147 kitlesel silahlı saldırı düzenlendiğini gösteriyor. En az dört kişinin vurulduğu olaylar 'kitlesel silahlı saldırı' olarak tanımlanıyor. ABD Başkanı Joe Biden, nisan ayında Twitter'dan yaptığı açıklamada Kongre'den silah kontrol önlemlerini geçirmesini talep etmiş ve "Çok fazla Amerikalı, eylemsizliğin bedelini hayatlarıyla ödüyor" demişti.

ölü sayısının 22 olduğu doğrulanırsa, bu katliam, silahlı bir kişinin Ağustos 2019'da El Paso'daki bir alışveriş merkezinde düzenlediği Kalaşnikoflu saldırıda 23 kişinin ölmesinden buyana ABD'de yaşanan en ölümcül saldırı olacak. Maine Eyalet Polisi'ne göre eyaletteki yıllık cinayet sayısı 2012'den bu yana 16 ila 29 arasında seyrediyor. Ülkede kayıtlara geçen en ölümcül kitlesel silahlı saldırı, 2017 yılında Las Vegas'taki bir country müzik festivalinde yüksek bir otelin tepesinden ateş açan silahlı bir kişinin 58 kişiyi öldürmesiyle yaşanmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2023, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER