Cizre'de kötü bir düdük!

Cizre'de kötü bir düdük!

Türkiye 3.Ligi 3.grup karşılaşmasında ki Şırnak deplasmanın da, Cizrespor ile karşılaşan bordo mavililer, haftayı puansız kapattı kapatmasına da, kötü bir hakeme rastlaması da, kendi adına bir talihsizlikti.

Yazdan kalma güneşli bir havada, 3 bin kişilik dolu Cizre Stadyumu'nda karşı karşıya gelen ger iki ekipte 3 puanın mücadelesini verdi.

Ligde aralarında bir puan farkla 12 ve 13. sırada yer alan her iki takımın bu 90 dakikada ki ilk amacı da, tehlikeli bölgeye inmemekti.

1461 Trabzon' un yeni teknik adamı Mehmet Birinci'nin talebeleri, taraftar desteğini de arkasına alan ev sahibi takım önünde,  önce topa daha fazla sahip olmanın hesaplarını yaptı.

Siirt' in Trabzonlu Valisi Ali Fuat Atik ve Şırnak'ın Elazığlı Valisi Mehmet Aktaş, Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, 1461 Trabzon' un başkanı Haluk Şahin ve Cizrespor'un başkanı Maruf Sefinç'in de,  tribünde yer aldığı karşılaşmanın ilk 18 dakikasın da,1461 takımı 2 net gol pozisyonunu cömertce harcarken, Cizre takımının 18.dakika da 61 numaralı Trabzonlu oyuncusu, Semih Usta'nın ayağından gelen golüne mani olamadıysa da, pozisyon öncesinde ki faulü orta hakem Bayram Başkan kaçırdı diyebilirim.

Bu yarıda özellikle Yağızcan ve Serhat' ın son vuruşları tam isabetli yapamaması, ilk yarıdaki 0- 1' lik skoru değiştirmedi.
                                  *

İkinci 45 dakikaya konuk ekip daha derli toplu başlamasına rağmen, ilk tehlikeli atak yeşil kırmızılılar dan geldi. Hemde ard arda, Ekrem ve Mustafa'nın  yakın mesafeden topu dışarı atmaları, bordo mavililere rahat bir nefes aldırdı.

Cizrespor' da özellikle Ekrem ve Mehmet,  1461'in defansına zaman zaman da olsa sıkıntı yaratan isimler oldu. 

Trabzon takımı 1 puan için son şansını, son dakikada ikinci yarı oyuna giren Doğukan'ın ayağından kaçırması, kendi adına şansızlık, arkadaşları adına da üzücüydü.

Cizrespor teknik adamı Erkan Bölükbaş' ın talebeleri, bugünki derslerine iyi çalıştıkları için, tek golle aldıkları 3 puanla önemli bir galibiyet aldılar. 1461 Trabzon ekibi için bu mağlubiyet dünyanın sonu değil, rakibi 2 puan üstüne çıktıysada, önümüzdeki hafta Fatsa'da inanıyorum ki bunu telafi edecektir.

Orta hakem Bayram Başkan'a gelince, bana göre tribünlerin etkisinde çok kalıyor ve etkileniyor. Zaman zaman 1461 alehine ters düdükler de çaldı. Bu onun için kötü bir görüntü, bir an önce kurtulması lazım.

Turgay Beşyıldız

YORUM EKLE