Kategoriler

İdil’de doğaya 2 bin kınalı keklik bırakıldı

Diki Köyü Muhtarı avlama yasağının devam etmesi gerektiği ve yangın çıkmama gibi önlemler alındığında Kekliklerimizin çoğalacağını belirtti.

İdil’de doğaya 2 bin kınalı keklik bırakıldı

İdil Tarım Müdürlüğü İle Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Çiyaye Sipede doğaya 2 bin kınalı keklik bırakıldı.

İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Başsavcı Rıdvan Avci, İlçe Tarım Müdürü Osman Alçı Orhan Kalay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Çiyaye Sipede 2 bin kınalı Kekliği doğaya saldı. Yaban hayatının desteklenmesi çalışmaları kapsamında Malatya Keklik Üretme İstasyonu'ndan bu yıl 2000 keklik getirildiğini, geçen yılda 750 kekliği Çiyaye Sipiye bıraktıklarını geçen sene çıkan yangıda hepsinin telef olduğunu söyleyen Alçi  şunları söyledi: “Olumsuz çevre koşulları, bilinçsiz avlanma, doğada çıkan yangın gibi sebeplerden dolayı ormanlarda keklik ve benzeri kanatlıların nesli azaldı. Çiyaye Sipi ilçe merkezine yakın bir yer ve yaban hayvanlara ev sahipliği yapan bir coğrafya, Tilki, keklik, Kurt, yılanların çok olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden tarım ürünlerini ve insan sağlığını tehdit eden zararlı hayvanlar çoğaldı. Zararlı hayvanlarla mücadele kapsamında; yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını sağlamak için yürüttüğümüz çalışmalardan biri de kınalı keklikler. Bu keklikler, zararlı hayvanlarla mücadele de çok etkili olacak. Başta kene, çekirge ve kabuk böceği olmak üzere çeşitli zararlı hayvanlar keklikler tarafından avlanarak bertaraf edilecek.' Dedi.

Diki Köyü Muhtarı avlama yasağının devam etmesi gerektiği ve yangın çıkmama gibi önlemler alındığında Kekliklerimizin çoğalacağını belirtti.

Yorumlar

Davut yalçın 6 Yıl Önce

Bandırma den selam olsun idil li olarak haberi görunce mutlu oldum katkısı olan tüm insanlara teşekkürler

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
90 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
130 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
129 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
159 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
49 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
33 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
285 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
301 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
94 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti