Kategoriler

73 yaşında gençlerle maça çıkıyor

Hakkari'nin Derecik ilçesinde ulusal kıyafetleriyle toprak ve halı sahalarda gençlerle futbol oynayan 73 yaşındaki Ahmet Kaynak, ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı görüntüsü ve futbol tutkusuyla dikkati çekiyor.

Anadağ köyünün Gökçetaş mezrasında (Nawberojyan) tarım ve hayvancılıkla uğraşan 18 çocuk ve 58 torun sahibi Kaynak, küçük yaşlarda futbola ilgi duymaya başladı.

Bulduğu her fırsatta futbol oynayan, televizyondan maçları takip eden Kaynak'ın bu spora olan bağlılığı zamanla arttı.

İlerleyen yaşına rağmen futbolla bağını koparmayan Kaynak, zaman zaman çocuklarıyla, torunlarıyla ve ilçedeki gençlerle Govend Dağı’nın (Halay Dağı) eteklerinde mezradaki düz alanlara ve ilçe merkezindeki halı sahaya gidiyor.

Bazen kundura bazen de lastik ayakkabılarıyla futbol oynayan, milli kıyafetleriyle sahaya renk katan Kaynak, 8 yaşına kadar Erbil’de yaşadı ve burada futbolu tanıdı.

“Haftada iki kez gençlerle birlikte Derecik’e gidip futbol oynarız" 

Rûdaw’a konuşan Kaynak, futbolun kendisine iyi geldiğini belirtti:

"8 yaşımda futbola başladım, sonra 10 yaşımda bıraktım yaşlılığa kadar. 

Yaşlılığımda tekrar başladım. Sağlık için çok iyi. Bedenim için çok faydasını görüyorum. Futbol çok iyi. 

Her zaman futbola merak duydum ve haftada iki kez gençlerle birlikte Derecik’e gidip futbol oynarız."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
22 Kez Görüntülendi.
Babalar gününde mezarlığa anlamlı ziyaret
DÜNYA
9 Kez Görüntülendi.
İran, İstihbarat başkanını öldüğünü doğruladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
121 Kez Görüntülendi.
Yakışır ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
66 Kez Görüntülendi.
İdil Tiyatro topluluğu seyircinin huzuruna çıkıyor
ŞIRNAK
121 Kez Görüntülendi.
Leyla Dicle vefat etti
EĞİTİM
163 Kez Görüntülendi.
Üniversite taşınıyor İlçe halkından tepki
EĞİTİM
159 Kez Görüntülendi.
İdil’de LGS heyecanı başladı
ŞIRNAK
324 Kez Görüntülendi.
Dirsekli Köyünde trafik kazası
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
275 Kez Görüntülendi.
Dr. Garip ile Sevda Dünya evine girdi
ŞIRNAK
71 Kez Görüntülendi.
Elif’ten 11 gündür haber alınamıyor