Kategoriler

Şırnak Milletvekilleri"İdil Ziraat Fakültesi taşınma kararı iptal edilmeli

Şırnak milletvekilleri: Ziraat Fakültesi taşınma kararı iptal edilmeli

Şırnak Milletvekilleri Ayşegül Doğan, Newroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez İdil’de bulunan Ziraat Fakültesi’nin merkeze taşınması kararını Meclis gündemine taşıdı.

Şırnak Milletvekilleri Ayşegül Doğan, Newroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez, Şırnak Üniversitesi yönetiminin, Şırnak’ın İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan Ziraat Fakültesi'ni merkeze taşıma kararına tepki gösterdi.

‘İDİL’DE BULUNAN ZİRAAT FAKÜLTESİ’NİN MERKEZE TAŞIMA KARARI İPTAL EDİLMELİ’

Şırnak Üniversitesi’nin taşınma kararını fakültenin öznesi olan öğrenci ve öğretim görevlilerinin talepleri dışında aldığını vurgulayan milletvekilleri, üniversite yönetiminin bu karardan bir an önce geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

'TASARRUF DENİNCE İLK AKLA GELEN NEDEN FAKÜLTELER OLUYOR?'

Üniversitenin, fakülte binasının yetersizliğini ve daha önce verilen lojman kiralama yetkisinin Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan tasarruf genelgesi çerçevesinde iptal edilmiş olmasını gerekçe gösterdiğini hatırlatan milletvekilleri, “Tasarruf denince ilk akla gelen kurumların neden fakülteler oluyor? Tasarruf yapılacak başka kurum yok mudur?” diye sordu.

Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de sunan milletvekilleri, önergede şu ifadeleri kullandı: “Bakanlığın görevi, yurt olmadığını gerekçe göstererek fakültenin taşınmasına zemin hazırlamak değil, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek ve bu konuda adımlar atacak projeler geliştirmek olmalıdır.”

'BAKANLIK BUGÜNE KADAR NEDEN YURT YAPMADI?'

Milletvekilleri Bakan Bak’a şu soruları yöneltti:

-2013 yılında İdil İlçesi’ne kurulan Ziraat Fakültesi neden şimdi taşınmaktadır? Fakülte’nin bileşenleri olan öğrenci ve akademik personelin bu konuda görüşleri alınmış mıdır?
-Bakanlık, İdil’de 10 yıldır eğitim veren Ziraat Fakültesi öğrencileri için neden bugüne kadar yurt yapmamıştır?
-Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görevi öğrencilerin yurt sorununun çözümü için planlama yapmak değil mi? Buna dair nasıl bir girişiminiz olacaktır?

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
49 Kez Görüntülendi.
Kaymakam’dan Öğündük Köyüne ziyaret
ŞIRNAK
23 Kez Görüntülendi.
Farklı inanç gurupların temsilcileri iftarda buluştu
ŞIRNAK
18 Kez Görüntülendi.
Çocuklara Bayram yardımı
DÜNYA
61 Kez Görüntülendi.
İran Laricani’nin ölümünü doğruladı
ŞIRNAK
256 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Nevruz Paneli
BÖLGESEL
928 Kez Görüntülendi.
Silahlı Çatışma 4 Kişi yaralandı
ŞIRNAK
38 Kez Görüntülendi.
Bayram boyunca şehir içi ulaşım ücretsiz
ŞIRNAK
55 Kez Görüntülendi.
Şeyh Seyda Camii’nde Kadir Gecesi Coşkusu
BÖLGESEL
115 Kez Görüntülendi.
Sağnak yağış felç etti
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Uludere’de Sel ve heyelan