Kategoriler

Polis aracının geçişi sırasında patlama: 9 kişi yaralandı

Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen saldırıda 1 sivil ve 8 polis yaralandı.

Diyarbakır Mardin kara yolu Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş araç patlatıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralanan 1 sivil ve 8 polis 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. 

İki kişi gözaltında

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da göreve giden polis aracı geçerken saat 05.10'da park halindeki bir araçta patlama meydana geldiğini belirtti.

Yaralanan polislerin tedbiren hastaneye götürüldüklerini ve ayakta tetkiklerinin yapıldığını ifade eden Soylu, olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliğinden açıklama

Diyarbakır Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 9 kişinin yaralandığını bildirdi.  

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"16/12/2022 günü saat 05.10 sıralarında göreve giden Çevik Kuvvet minibüsüne geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapılmıştır.

Zırhlı Polis Minibüsü içerisinde bulunan (9) kişi kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Konuyla ilgili (2) kişi gözaltına alınmıştır."

 Öte yandan, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, patlamanın olduğu bölgeye gitti.

Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının çevik kuvvet aracı göreve giderken park edilmiş bir aracın patlatılarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Saldırıya ilişkin 2 şüphelinin gözaltına alındığını dile getiren Su, "Allah'a şükürler olsun ki arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı olarak hastanelere sevk edilmiştir. 9 arkadaşımızdan 7'si ayakta tedaviyle taburcu edilmiştir. 2 arkadaşımız da kontrol altında. Hayati tehlikeleri yok. İnşallah onlar da taburcu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Patlatılan aracın kiralık olduğunu belirten Su, "Araç kiralanmak suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan, buraya getirip patlatan şahıs olduğunu değerlendirdiğimiz şahsı ve olay sonrası taksiyi süren şahsı gözaltına aldık Lice'de. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Geçmiş olsun. Çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşların çalışmaları bittikten sonra gerekli açıklamaları yaparız. Tahkikat bittikten sonra inşallah daha geniş bilgiyle açıklama yapılacaktır. Çok şükür ciddi yaralı arkadaşımız yok. İlimizde huzur ve güven ortamının sağlanması için tüm arkadaşlarımızın gayretleriyle çalışmaları sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
73 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Adıgüzel’den taziye ziyareti
ŞIRNAK
90 Kez Görüntülendi.
Babalar gününde mezarlığa anlamlı ziyaret
DÜNYA
35 Kez Görüntülendi.
İran, İstihbarat başkanını öldüğünü doğruladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
144 Kez Görüntülendi.
Yakışır ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
80 Kez Görüntülendi.
İdil Tiyatro topluluğu seyircinin huzuruna çıkıyor
ŞIRNAK
129 Kez Görüntülendi.
Leyla Dicle vefat etti
EĞİTİM
185 Kez Görüntülendi.
Üniversite taşınıyor İlçe halkından tepki
EĞİTİM
176 Kez Görüntülendi.
İdil’de LGS heyecanı başladı
ŞIRNAK
341 Kez Görüntülendi.
Dirsekli Köyünde trafik kazası
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
295 Kez Görüntülendi.
Dr. Garip ile Sevda Dünya evine girdi