Kategoriler

Oturma eylemine İdilli Aile'de katıldı

Oğlu Mahmut’un 14 yaşında PKK’lılar tarafından kaçırıldığını belirten anne Hamdiye Arslan, çocuğu gelinceye kadar eylemde olacağını söyledi.

HDP önündeki oturma eylemine idil'li Aile'de katıldı .

Baba Emin Arslan: “PKK’lılar hendek bahanesi ile 14 yaşındaki çocuğumu kaçırdı”
Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 136'ıncı gününde 67'ye yükseldi. Baba Emin Arslan, " İdil de PKK yandaşları hendek bahanesi ile 14 yaşındaki çocuğumu kaçırıp PKK'lılara teslim etti. Ben sırtımı YPG PKK'ya değil, Türk bayrağına dayıyorum ve oğlumu almadan buradan gitmem" dedi.

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan bu yana farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 67’ye yükseldi. Evlat nöbetinin 136’ıncı gününde Hamdiye ve Emin Arslan çifti, 2015 yılında oğlu Mahmut Arslan’ın terör örgütü yandaşları tarafından kaçırıldığını belirterek, HDP il binası önüne gelerek buradaki çadırda çocukları için evlat nöbeti tutan ailelere katıldı. Oğlu Mahmut’un 14 yaşında PKK’lılar tarafından kaçırıldığını belirten anne Hamdiye Arslan, çocuğu gelinceye kadar eylemde olacağını söyledi.
Şınak’ın İdil ilçesinden kendi imkanları ile Diyarbakır’a geldiğini belirten baba Emin Arslan, “Oğlum Mahmut Arslan için Diyarbakır’a gelerek eyleme katıldım. Benim oğlum zorla kaçırıldı. Başkaları YPS, YPG ve PKK bayrağına sırtını dayıyor. Ben sırtımı Türk bayrağına dayıyorum. Benin oğlum PKK’lı değildir ve terörist olmayacak yaştadır. Benim oğlum 2015 yılında hendek zamanında kaçırıldı. Terör yandaşları hendek bahanesi ile oğlumu para karşılığında PKK’nın eline verdiler. PKK kirli yüzü açığa çıkmasın diye oğlumu köşe bucak saklıyorlar. Bu eylemi de televizyonlarda duydum ve oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim” diye konuştu.

Yorumlar

Welat 6 Yıl Önce

Ka şeref ka namus...

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
28 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
40 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
53 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
66 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
117 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
169 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Sağlık Sen Şube yönetiminden Bahattin Şığva’ya ziyaret
ŞIRNAK
52 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Ekici Açık Kapı Mesaisine başladı
BÖLGESEL
64 Kez Görüntülendi.
Zincirleme Kaza 9 Kişi yaralandı
ŞIRNAK
97 Kez Görüntülendi.
İdil’de TIR alev aldı