Kategoriler

Uludere ters laleleri doğaya renk katıyor

Uludere ilçesinde bazı bölgelerde doğal olarak yetişen ve halk arasında "ağlayan gelin" veya "hüzün çiçeği" olarak bilinen ters lalelerin açması doğaya renk kattı.

Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı için ihracatı yasak ve kotaya tabi doğal çiçek soğanlarının türlerinin belirlendiği endemik bitkiler arasında yer alan ters lale bitkisi, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Uludere ilçesinde de Hilal ve Şenoba beldelerinin bazı bölgelerinde doğal olarak yetişen ters laleler baharın gelişiyle açtı.

Vatandaşlardan Adil Babat, bahçelerinde ters lale yetiştiğini söyledi.

Babat, ters lalelere özenle baktıklarını ifade ederek, "Ömrü 20-25 gün. Endemik bir tür, her yerde yetişmiyor. Arıcılık yapıyorum ve bu çiçeklerin polen değeri çok yüksek. Arılar çok seviyor, kokusu da güzel. Koparılması ve taşınması halinde ceza uygulanıyor." dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
20 Kez Görüntülendi.
Adnan Polat Spor tesisleri Nusaybin’de açıldı
ŞIRNAK
18 Kez Görüntülendi.
İdil 80 işçi alacak
ŞIRNAK
137 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediyesinden asfalt çalışması
SAĞLIK
213 Kez Görüntülendi.
İdil’de 2 ASM kuruluyor
ŞIRNAK
63 Kez Görüntülendi.
Nusaybin’de Galatasaray tesisi açıldı
EKONOMİ
225 Kez Görüntülendi.
Sedat Yapı işyeri hizmete açıldı
ŞIRNAK
242 Kez Görüntülendi.
Aracın çarptığı çocuk hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
269 Kez Görüntülendi.
Halime Yavuz vefat etti
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Şırnak Belediye Başkanından Silopi Belediye başkanına ziyaret
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
269 Kez Görüntülendi.
Halil Azizoğlu dizide rol alacak