Kategoriler

Tropikal serası kuruldu

Kaymakamlık ile Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında okulun 2 dönümlük arazisinde tropikal meyve yetiştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Bu kapsamda düzenlenen programa katılan Vali Birol Ekici, oluşturulan serada ilk fideyi öğrencilerle birlikte dikti.

Ekici, daha sonra serada incelemelerde bulunarak Kaymakam Cihat Koç'tan bilgi aldı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakkı Kaya, yaptıkları çalışmalarda ilçede tropikal meyve yetiştiriciliğinin uygun olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Serada 4 farklı tropikal meyve fidesini toprakla buluşturduklarını belirten Kaya Kaya, şöyle dedi:

"Avokado, pepino, çarkıfelek ve papya meyve fidesini toprakla buluşturduk. Amacımız, bu girişiminin Silopi, Şırnak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir öncü olmasıdır. Allah'ın izniyle ürün alacağımızı düşünüyoruz."

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Silopi Emniyet Müdürü Kamil Aydın öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
8 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kadınlar Günü nedeniyle şehir içi ücretsiz
ŞIRNAK
23 Kez Görüntülendi.
Havalimanında İftar yemeği
BÖLGESEL
11 Kez Görüntülendi.
Nusaybin’de ABD İsrail’e Protesto
EĞİTİM
9 Kez Görüntülendi.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Kadınlar Günü’ne Özel Sergi
ŞIRNAK
118 Kez Görüntülendi.
Anıl Adıgüzel Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Kazada 1 kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
80 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kur’anı Kerimi Güzel okuma yarışması
ŞIRNAK
237 Kez Görüntülendi.
Kadın intihar edecekti ikna edildi
ŞIRNAK
194 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
50 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül