Kategoriler

Terminal yetersiz kalıyor; Şırnak’lılar yeni terminal istiyor

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Terminal Yetersizliği Yolcuları Zorluyor

Giderek artan yolcu sayısı ve bölgenin turizm potansiyeline rağmen terminal binasının fiziki kapasitesi yetersiz kalıyor.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, yolcu sayısındaki artışa paralel olarak terminal binasının yetersizliğiyle dikkat çekiyor. Uçaktan inen yolcuların bagajlarını almak için uzun süre beklemek zorunda kalması, lavabolarda oluşan kuyruklar ve genel yoğunluk, mevcut terminalin ihtiyaca yanıt veremediğini gözler önüne seriyor.

Özellikle yoğun uçuş saatlerinde yaşanan kalabalık, hem yolculara hem de havalimanı çalışanlarına zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar, terminalin yetersiz olduğunu belirterek, daha büyük ve modern bir yapının en kısa sürede hayata geçirilmesini talep ediyor.

Irak ve Suriye’ye olan yakınlığıyla stratejik bir konumda bulunan havalimanı, bölgenin artan turizm ve ticaret potansiyeline katkı sunmaya devam ediyor. Ancak yolcu kapasitesini karşılayamayan mevcut terminal binası, Şırnak’ın hava ulaşımında karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri haline gelmiş durumda.

Yetkililerden beklenen ise, bölgenin ihtiyaçlarına uygun, daha geniş kapasiteli yeni bir terminal projesinin hayata geçirilmesi yönünde adımlar atılması.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
21 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Adıgüzel’den Kentli köyüne ziyaret
EĞİTİM
35 Kez Görüntülendi.
21 ikiz aynı okulda eğitim görüyor
BÖLGESEL
303 Kez Görüntülendi.
Lastiğini değiştiren sürücü hayatını kaybetti
ŞIRNAK
34 Kez Görüntülendi.
Gabar dağındaki 7 katlı mağara ilgi çekiyor
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
68 Kez Görüntülendi.
İdil’in doğal miras alanı: Mesire alanına sahip çıkalım
ŞIRNAK
42 Kez Görüntülendi.
Göçerlerin Yayla dönüşleri başladı
DÜNYA
187 Kez Görüntülendi.
Zeynep Alkış “ Kemalist Devletin Çekirdeğine ölümcül darbe henüz vurulmadı”
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
292 Kez Görüntülendi.
Sabaz ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
232 Kez Görüntülendi.
Arabiye Aşireti Nusaybin’de Dernek kurdu
ŞIRNAK
333 Kez Görüntülendi.
Acı kaza baba oğul hayatını kaybetti