Kategoriler

Taş evler göz dolduruyor

Aşağı Mahalle’de Taş Evler Göz Dolduruyor

İdil ilçesine bağlı Süryani Mahallesi’nde inşa edilen bazı konutlarda, yöreye özgü taşların yapı malzemesi olarak kullanılması dikkat çekiyor.

Kilise Caddesi’nin köşesinde yapımı süren bir evde tercih edilen taşlar, hem dayanıklılığı hem de estetik görünümüyle mahalle sakinlerinin beğenisini kazandı. Vatandaşlar, bu tür yapıların ilçeye mimari anlamda değer kattığını belirterek, taş kullanımının yaygınlaştırılması halinde çok daha güzel bir mahalle görünümünün ortaya çıkacağını ve bunun da İdil’e kazanç sağlayacağını ifade etti.

Mahallede taş mimarisine olan ilginin artması, geleneksel yapı dokusunun korunması açısından önem arz ederken, bölge halkı da bu doğal malzemenin modern yapılarla uyum içinde kullanılabileceğini vurguluyor.

Mahalle sakinlerinden bazıları, “İdil’e özgü taşlarla yapılan evler, mahallemize hem kültürel bir kimlik hem de görsel bir güzellik kazandırıyor. Bu uygulamanın tüm yeni yapılarda teşvik edilmesini istiyoruz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SAĞLIK
107 Kez Görüntülendi.
AK Parti ilçe teşkilatından Hastaneye ziyaret
ŞIRNAK
175 Kez Görüntülendi.
Şığva ailesinin acı günü
SAĞLIK
392 Kez Görüntülendi.
Devlet Hastanesinde görev değişimi
ŞIRNAK
36 Kez Görüntülendi.
Ağaç katliamı için imza kampanyası
ŞIRNAK
87 Kez Görüntülendi.
TIR Şoförlerin Sıcak havada zorlu yaşamı
ŞIRNAK
192 Kez Görüntülendi.
Otopark inşaatında çalışmalar devam ediyor
ŞIRNAK
104 Kez Görüntülendi.
Tır aracı yandı
ŞIRNAK
73 Kez Görüntülendi.
Ağaç kıyımına karşı tepkiler giderek büyüyor
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
346 Kez Görüntülendi.
Öngün ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
278 Kez Görüntülendi.
Mem Doğala’dan İdil Belediyesine ziyaret