Şırnak Üniversitesinin 2025-2026 akademik yılı açılış töreni, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa TBMM 29’uncu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Şırnak Valisi Birol Ekici, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Vali Yardımcısı Muhammet Çiftci, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Doğu Anadolu bölgesinde Şırnak Üniversitesi kampüsü kadar güzel bir Kampüs daha yoktur özellikle yeni açılan bölümlerle beraber Üniversitemize renk katacaktır. Sayın Rektör Hocamız özverili gayret leriyle kampüsümüz güzelleşecek tir eskiden Sayın Ali Akmaz Hocamız döneminde Trabzondan öğrencinin geldiği bir yerdi Kampüsümüz bu kapasiteye sahip tekrarda neden olmasın İnşallah ileriki zaman zarfında yeni bir Öğrenci yurdun İnşaası ve donanımlı bir akademik kadroyla başta Sayın Hocamız la beraber