Kategoriler

Şırnak'ta yaban hayatı fotokapanda

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayatını gözlemlemek için belli noktalara yerleştirilen fotokapanlara kurt, ayı, tavşan, çakal, tilki, ceylan, domuz, geyik, dağ keçisi ve kuşlar yansıdı.

Fotokapanlara yansıyan görüntüler yaban hayatındaki çeşitliliği gözler önüne sererken, yaban hayvanları renkli görüntüler oluşturdu. Kurt, ayı, tavşan, çkal, tilki, ceylan, domuz, geyik, dağ keçisi ve kuşların Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğaya bırakılan yemlerden faydalanma anları fotokapana takıldı.

Şırnak'ta, doğal yaşamın kontrol altına alınması amacıyla dağlık ve ormanlık alanlara yerleştirilen fotokapanlar, kurttan ayıya, tilkiden domuza çok sayıda yaban hayvanını kayda alırken kaçak avcıların yakalanmasında da önemli rol oynadı.

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, yapmış oldukları yemleme çalışmalarına yaban hayvanları gelip, gelmediğini, yemlerden faydalanması amacıyla fotokapan yerleştirdiklerini söyledi. Amaçlarının yaban hayvanlarının yemleri tüketip, tüketmediğini tespit etmek olduğunu ifade eden Kalay, "Fotokapan kurduğumuz bölgede ne tür yaban hayvanlarımız var. Kurulan bölgelerde ne tür hayvanın ve bunun çeşitliliğini de öğrenmektir" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
90 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
131 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
130 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
160 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
49 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
33 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
285 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
302 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
94 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti