Kategoriler

Şırnak Nuh'un Gemisine Kavuştu

Bu hizmette emeği geçen Turan Bedirhanoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hz. Nuh'un memleketinde gemisine benzeyen bir binayla o geleneği tekrar yaşatalım dedik" diye konuştu.

Operasyonlar sırasında Şırnak kent merkezinin yüzde 75'i yıkıldı. Yıkılan binalardan biri de Şırnak Belediyesi hizmet binası oldu. 5 Kasım 2016'da Şırnak Belediyesi Başkanlığı'na yapılan görevlendirme öncesi binada yapılan aramalar sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada bir güvenlik görevlisi yaralanırken, bina kullanılamaz hale geldi.

İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) görevinden Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Şırnak Belediye Başkanlı Serhat Kadırhan'ın yerine görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, 2018'de belediye hizmet binasının inşası için çalışma başlattı. Merkez Yeni Mahalle'de 2 yıl önce 5 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan, 50 araçlık otopark, sinema ve konferans salonu, 11 iş yeri, kafeteryanın da yer aldığı, Hz. Nuh'un gemisi görünümlü bina, 13 milyon TL'ye mal oldu. Türkçe ve Kürtçe Şırnak Belediyesi tabelası asılan hizmet binasına Şırnak Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Yarka, beraberindeki başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile birlikte gelerek çalışmalarına başladı.

Hizmet binasının resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını söyleyen Başkan Mehmet Yarka, "Bu hizmette emeği geçen Turan Bedirhanoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hz. Nuh'un memleketinde gemisine benzeyen bir binayla o geleneği tekrar yaşatalım dedik" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
20 Kez Görüntülendi.
Mazıdağ Spor Şırnak Spor'u yenerek Şampiyonluğunu ilan etti
SPOR
69 Kez Görüntülendi.
Batman Petrol Spor Şampiyon oldu
SPOR
140 Kez Görüntülendi.
İdil'li Atletler Türkiye 1.oldu
ŞIRNAK
50 Kez Görüntülendi.
Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı
ŞIRNAK
125 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Elektrik kesintisi için Bakanlık önünde oturma eylemi başlattı
SPOR
99 Kez Görüntülendi.
Cizre Kadın Futbol takımı playofa yükseldi
EKONOMİ
529 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta Yer Fıstığı üretimine destek
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
916 Kez Görüntülendi.
Akar ailesinin acı günü
EĞİTİM
141 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta 15 farklı ülke kongreye katıldı
ŞIRNAK
296 Kez Görüntülendi.
Şırnak Dengbejleri Türizm paneline anlam katılar