Kategoriler

PKK’nin Silah bırakma töreninden ilk görüntüler

PKK’den silah bırakan ilk grubun silahları imha töreninden ilk görüntüler yayınlandı.

PKK lideri Öcalan'ın çağrısı üzerine bir grup PKK'li, gerçekleştirdiği törenle silahlarını imha etti. "Barış ve Demokratik Toplum Grubu", Süleymaniye kırsalında bulunan Şikefta Casenê'de tören düzenledi.

ANF'ninaktardığına göre, silah bırakan grup içerisinde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, Nedim Seven, Tekoşin Ozan ve Tekin Muş da yer aldı.

Besê Hozat ve Nedim Seven öncülüğünde, 15 kadın ve 15 erkekten oluşan 30 kişilik PKK’li bir grup tören sahasına girdi.

Törende ilk olarak konuşan Besê Hozat, "Önder Apo'nun çağrısı karşısında tutum belirlemek için ona cevaben geldik. Bu sürece ivme kazandırmak üzere inkar ve imhaya karşı silahlandık. Özgürlük savaşçılarıyız. Önder Apo'nun çağrısıyla, 27 Şubat çağrısıyla, PKK’nin 12. Kongre kararları vesilesiyle bu adımı atıyoruz“ dedi.

Besê Hozat bu kısa konuşmanın ardından grubun açıklamasının Türkçesini okudu. Ardından Nedim Seven de açıklamanın Kürtçesini okudu.

Açıklamaların okunmasının bitmesinin ardından tekrar Besê Hozat söz aldı. "Tüm bunların devam etmesi, gerçekleşmesi için yasal düzenlemelere ihtiyaç var” diyen Besê Hozat sürecin önünü açmak için silahları imha ettiklerini belirtti.

Açıklama ve konuşmanın ardından başta Besê Hozat olmak üzere PKK’liler silahlarını ve raxtlarını yaktı.

Törenden çekilen ilk görüntüler yayınlandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
73 Kez Görüntülendi.
Bahçeli, "Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönene kadar kararımız net."
ŞIRNAK
97 Kez Görüntülendi.
Köpek Saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı
ŞIRNAK
146 Kez Görüntülendi.
Şırnak’lı Sporcular Türkiye Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
147 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR ‘dan Şırnak’ta Süriye Açıklaması
ŞIRNAK
148 Kez Görüntülendi.
Habur Sınır kapısında Altın operasyonu
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Otobüste fenalaşan adam hayatını kaybetti
ŞIRNAK
1256 Kez Görüntülendi.
İdil’de Trafik Kazası: 2 Ölü, 6 Yaralı
ŞIRNAK
139 Kez Görüntülendi.
Ünlülere uyuşturucu operasyonu
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
229 Kez Görüntülendi.
Şırnak Müftüsü Gece yarısı kararnamesi ile değişti
ŞIRNAK
98 Kez Görüntülendi.
Vali Birol Ekici’den Pınarbaşı Köyüne Taziye ziyareti