Kategoriler

Özel İdare işçi alımı endişe veriyor: ihtiyaç ilçelerde alım merkezden

Şırnak’ta İl Özel İdare İşçi Alımı endişe veriyor: İlçelerin İhtiyaçları Göz Ardı Edilmesi endişeyi artığı belirtildi.

 Şırnak İl Özel İdaresi tarafından yapılacak 45 kişilik işçi alımı kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Alımların büyük oranda merkezden yapılması, ilçelerdeki hizmet ihtiyaçlarını karşılamaması nedeniyle tepkilere neden oluyor. Özellikle İdil ilçesi gibi yoğun hizmet ihtiyacı olan yerlerde yaşayan vatandaşlar, alımların adil ve ihtiyaca göre yapılmadığını savunuyor.

Edinilen bilgilere göre, işçi alımının yapıldığı pozisyonlar ağırlıklı olarak kırsal bölgelerde, özellikle köylerde hizmet verilmesi gereken alanlarda yoğunlaşıyor. Buna rağmen işçilerin çoğunlukla Şırnak merkezden seçilmesi, görev alanlarına ulaşımda ve hizmetin sürdürülebilirliğinde ciddi sorunlar yaratıyor.

İdil ilçesi özelinde değerlendirildiğinde, mezralarıyla birlikte 80 köye hizmet götürülmesi gerekiyor. İlçede çöp toplama hizmetleri başta olmak üzere birçok alanda personel eksikliği bulunuyor. Yerel kaynaklara göre, çöp toplama hizmetinin sağlıklı yürütülmesi için en az üç çöp aracı ve 30 işçiye ihtiyaç var. Ancak bu işçiler ilçeden değil, Şırnak merkezden seçildiğinde, görevlerini layıkıyla yerine getirmeleri zorlaşıyor. İddialara göre bazı işçiler sabah gelip görev yerlerine ulaşamadan geri dönüyor.

Vatandaşlar ise işçi alımlarının bölgesel ihtiyaçlara göre değil, siyasi yakınlık esas alınarak yapıldığını savunuyor. Bu durum, işçi alımlarının “milletvekilinin çiftliği” benzetmesine neden olurken, hizmetlerin aksamasına da zemin hazırlıyor.

İlçelerde yaşayan vatandaşlar, valiliğin ve İl Özel İdarenin bundan sonraki alımlarda hizmetin sürdürülebilirliği ve bölgesel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hareket etmesini talep ediyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
45 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Adıgüzel’den taziye ziyareti
ŞIRNAK
77 Kez Görüntülendi.
Babalar gününde mezarlığa anlamlı ziyaret
DÜNYA
23 Kez Görüntülendi.
İran, İstihbarat başkanını öldüğünü doğruladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
131 Kez Görüntülendi.
Yakışır ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
71 Kez Görüntülendi.
İdil Tiyatro topluluğu seyircinin huzuruna çıkıyor
ŞIRNAK
124 Kez Görüntülendi.
Leyla Dicle vefat etti
EĞİTİM
170 Kez Görüntülendi.
Üniversite taşınıyor İlçe halkından tepki
EĞİTİM
166 Kez Görüntülendi.
İdil’de LGS heyecanı başladı
ŞIRNAK
332 Kez Görüntülendi.
Dirsekli Köyünde trafik kazası
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
287 Kez Görüntülendi.
Dr. Garip ile Sevda Dünya evine girdi