Kategoriler

Ömer Şığva'dan Sezen Aksu hakkında suç duyurusu

"Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik ifadeleri nedeniyle sanatçı Sezen Aksu hakkında, "dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla İdil Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusuna ilişkin dilekçeyi savcılığa verdikten sonra açıklama yapan Ömer Şığva, Sezen Aksu'nun ifadeleriyle dini kişilikleri itibarsızlaştırmayı hedeflediğini savundu.

Şığva bu durumun İslam dini mensupları arasında “haklı bir öfke uyandırdığını” savundu. Aksu'nun şarkısında geçen ifadelerin “İslam'a saldırı” niteliğinde olduğunu öne süren Şığva, sanatçının "dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama" suçundan cezalandırılmasını talep etti.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
32 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
42 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
56 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
69 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
124 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
181 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Sağlık Sen Şube yönetiminden Bahattin Şığva’ya ziyaret
ŞIRNAK
53 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Ekici Açık Kapı Mesaisine başladı
BÖLGESEL
65 Kez Görüntülendi.
Zincirleme Kaza 9 Kişi yaralandı
ŞIRNAK
99 Kez Görüntülendi.
İdil’de TIR alev aldı