Kategoriler

Mağara Köyü türizm kazandırılacak

Şırnak Valiliği, kadim uygarlıkların izlerini taşıyan Mağara Köyü'nü turizme kazandırmak için kolları sıvadı.


Şırnak Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Çiçek, İdil ilçesine bağlı Mağara Köyü'nde saha incelemelerinde bulunarak, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı. Köyün tarihi dokusunu koruyacak, aynı zamanda sürdürülebilir turizm altyapısını oluşturacak projeler masaya yatırıldı.
Kaya oyma yapılar, terk edilmiş taş evler ve geleneksel Ezidi mimarisinin izlerini taşıyan köy, tarihçiler ve arkeologlar için önemli bir alan olma özelliğini sürdürüyor. Bölge halkının da sürece dahil edilerek kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.
Vali Yardımcısı Çiçek, 'Mağara Köyü sadece bir yerleşim yeri değil; bu coğrafyada yaşamış kadim toplulukların sessiz hafızasıdır. Bu hafızayı korumak ve tanıtmak, bizim en önemli sorumluluklarımızdan biridir' ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Sağnak Selle neden oldu
ŞIRNAK
48 Kez Görüntülendi.
İdil’de Bayram çoşkusu
ŞIRNAK
131 Kez Görüntülendi.
İdil’de Bayram Sabahı Kahvaltı Geleneği Sürüyor
ŞIRNAK
35 Kez Görüntülendi.
Mehmet Şimşek Midyat’ta
ŞIRNAK
33 Kez Görüntülendi.
Nusaybin Karkamış Tren seferleri yeniden başlıyor
ŞIRNAK
80 Kez Görüntülendi.
Kaymakam’dan Öğündük Köyüne ziyaret
ŞIRNAK
33 Kez Görüntülendi.
Farklı inanç gurupların temsilcileri iftarda buluştu
ŞIRNAK
22 Kez Görüntülendi.
Çocuklara Bayram yardımı
DÜNYA
69 Kez Görüntülendi.
İran Laricani’nin ölümünü doğruladı
ŞIRNAK
268 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Nevruz Paneli