Kategoriler

İdil’de sıcaklığın ölçüsü: Gölgeye sığınan kazlar

İdil’de Sıcağın Ölçüsü: Bir Gölgeliğe Sığışan Kazlar

İdil’de sıcaklığın derecesini sabah saatlerinde yaşanan ilginç bir manzarayla ölçmek mümkün oldu. İlçe otogarının önünde, belediye binasının bulunduğu mevkideki kaldırımda yer alan çam ağacının gölgesine sığınan bir grup kaz, dikkatleri üzerine çekti.

Kazların, küçücük gölgeliği adeta “milimetresine kadar” doldurarak yan yana oturmaları, havanın ne kadar bunaltıcı olduğunu anlatmaya yetiyordu. İnsanlar gibi hayvanların da sıcaktan korunmak için en ufak gölgeliği bile değerlendirmesi, aslında kelimelerden daha güçlü bir tablo ortaya koydu.

İdil’de termometrelerin gösterdiği rakamlardan çok, çam ağacının gölgesinde birbirine yaslanmış kazların hali, sıcaklığın gerçek ölçüsünü anlatıyordu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Bahçeli, "Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönene kadar kararımız net."
ŞIRNAK
98 Kez Görüntülendi.
Köpek Saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı
ŞIRNAK
149 Kez Görüntülendi.
Şırnak’lı Sporcular Türkiye Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
147 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR ‘dan Şırnak’ta Süriye Açıklaması
ŞIRNAK
148 Kez Görüntülendi.
Habur Sınır kapısında Altın operasyonu
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Otobüste fenalaşan adam hayatını kaybetti
ŞIRNAK
1256 Kez Görüntülendi.
İdil’de Trafik Kazası: 2 Ölü, 6 Yaralı
ŞIRNAK
141 Kez Görüntülendi.
Ünlülere uyuşturucu operasyonu
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
229 Kez Görüntülendi.
Şırnak Müftüsü Gece yarısı kararnamesi ile değişti
ŞIRNAK
98 Kez Görüntülendi.
Vali Birol Ekici’den Pınarbaşı Köyüne Taziye ziyareti