Kategoriler

İdil'ilerin de aralarında olduğu 24 kişiye gözaltı

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeler ile Siirt’te bir kişinin alınmasıyla birlikte gözaltına alınanların sayısı 24’e yükseldi. Dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlar Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Gözaltına alınanlar için uygulanan 24 saat avukat kısıtlılığı bugün kaldırıldı. 

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınanlara ilişkin yapılan açıklamada, 3 kişinin serbest bırakıldığı 21 kişinin ise ifade işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Gözaltı gerekçesi hakkında herhangi bir bilgi edinilemezken, gözaltına alınanların yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: “İdil ilçesinde Medya Hezar, Cizre ilçesinde, Barış Anneleri Meclisi üyesi Nebahat İşçi, Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) üyesi Hüseyin İnedi, Birca Belek Dil ve Kültür Derneği yöneticisi Aziz Sönmez, Mele Sait Özdemir, Şükrü Acar, Mehmet Emin Çıkmaz, Mazlum Duru, Kamil Baklık, Mustafa Çömlek, İdris Kayaalp, Selman Abay, Agit Işıklı, İsmail Nerse, Metin Mendere ve Siirt ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Berfin Can.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
29 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
41 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
55 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
68 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
121 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
178 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Sağlık Sen Şube yönetiminden Bahattin Şığva’ya ziyaret
ŞIRNAK
53 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Ekici Açık Kapı Mesaisine başladı
BÖLGESEL
65 Kez Görüntülendi.
Zincirleme Kaza 9 Kişi yaralandı
ŞIRNAK
99 Kez Görüntülendi.
İdil’de TIR alev aldı