Kategoriler

İddia: Süleyman Soylu geri dönüyor

31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehir ve büyükşehir belediyesini CHP’ye kaptıran ve tarihi boyunca ilk kez ikinci parti konumuna gelen AK Parti, yeni döneme hızlı başlamayı hedefliyor.

PolitikYol’un parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre AK Parti, yeni yasama dönemine “güçlü” girmeyi hedefliyor. Bu kapsamda takvime yayılarak partinin yönetim kadrosunda değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Parti teşkilatları ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantılardan elde edilen sonuçlara göre genel başkan yardımcılarında değişiklikler bekleniyor.

Ayrıca bazı genel başkan yardımcılarının görev tanımlarının değiştirileceği belirtiliyor. Teşkilatlar, yerel yönetimler, seçim işleri gibi alanlarda yeni adımlar atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

4 Bakanlıkta görev değişikliği 

Parti içindeki değişikliklere ek olarak, kabinede de bazı revizyonlar yaşanması gündemde. Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere en az dört bakanlıkta görev değişikliği bekleniyor.

Soylu'ya yeni görev 

Parti içinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da görev almak istediği ve Erdoğan’ın buna uzak olmadığı söyleniyor.

Vekil transferleri 

Yeni yasama döneminde Meclis’te güçlü bir imaj vermek isteyen AK Parti, vekil transferleri için çalışmalarını sürdürüyor. Parti kulislerinde Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Nedim Yamalı’nın AK Parti’ye geçebileceği sık sık dillendiriliyor. Partililer, Erdoğan’ın özellikle Temurci’ye önem verdiğini dile getiriyor. Ayrıca partililer, AK Parti’nin İYİ Parti ve DEVA Partisi’nden de vekil transferi hedeflediğini, bazı isimlerle “defakto” görüşmeler yaptığını doğruluyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
67 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
88 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
100 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
129 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
41 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
30 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
282 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
296 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
15 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
93 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti