Kategoriler

Gazeteci Aygül'e saldıranlar serbest bırakıldı

Bitlis Tatvan'da gazeteci Sinan Aygül’e saldıran belediye başkanının iki koruması hakkında tahliye kararı verildi. Aygül, karara tepki göstererek, artık kimsenin can güvenliğinin olmadığını söyledi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 17 Haziran’da AK Partili Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin biri polis silahlı iki korumasının saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, ağır yaralanmıştı. Polis Engin Kaplan ve koruma görevlisi Yücel Baysalı hakkında açılan “Kasten yaralama” davasının duruşması Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre duruşmaya çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, gazeteci ve avukat katıldı. Sanıklar Kaplan ve Baysalı tutuldukları Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Aygül ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Aygül’ün kendilerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini, Aygül’ün kendilerine saldırdığını iddia etti.

''Bırakın küfretmeyi, konuşacak durumum yoktu'

Daha sonra söz alan Aygül ise, “Ben nedamet göstermesi gereken birilerini bekliyordum ama karşımda sırıtan iki insan görüyorum. Ben uzun süredir diş tedavisi görüyorum. Olay günü de diş randevusu için kliniğe gittim. Klinikten çıktığımda arabada ikisiyle göz göze geldim. Beni tanımadıklarını söylüyorlar ama ben belediye başkanı ile görüşmeye gittiğimde veya başkan beni ziyaret ettiğinde başkanın çantasını suyunu tutan insanlar bunlar. Beni tanımıyor olmaları mümkün değil. Onlara küfrettiğimi söylüyorlar ama ben dişçiden çıktığım için ağzım hem anestezi etkisizdeydi hem de tamponlar vardı. Bırakın küfretmeyi, konuşacak durumum yoktu. Zaten ilk saldırıdan sonra boynumu sıkıp, ‘Geylani hakkında yazanın sonu bu olacak’ dedi. Polis memuru Kaplan'ın, yaklaşanlara ‘ben polisim kimse yaklaşmasın’ dediğini ben duydum. Tatvan Belediye Başkanı olan Mehmet Emin Geylani ve etrafındaki rant çetesi benim yazdıklarımdan dolayı rahatsız olduğu için bu saldırı oldukça planlıydı ve azmettiricisi belediye başkanının kendisidir" dedi.

'Delillerin toplanmış olması' nedeniyle tahliye

Avukatların savunmalarının ardından karar veren mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı bulunan suçun niteliği, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, delillerin toplanmış olması, nedeniyle iki sanığın tahliyesine karar verdi.
Duruşma sonrası açıklama yapan Aygül, artık kimsenin can güvenliğinin olmadığını söyleyerek, “Kamu vicdanı bu kararla altüst olmuştur. Benim artık söyleyecek bir şeyim yok. Herkese teşekkür ederim” diye konuşt

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
35 Kez Görüntülendi.
Şırnak Lisesi Basketbol’da Türkiye yarı finalinde
ŞIRNAK
60 Kez Görüntülendi.
Çocukların Karne heyecanı
ŞIRNAK
101 Kez Görüntülendi.
İki Çocuğun Cansız bedenine ulaşıldı
ŞIRNAK
30 Kez Görüntülendi.
Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Şırnak’ta
DÜNYA
48 Kez Görüntülendi.
Şara’dan Kürt Halkı Kararnamesi
EĞİTİM
51 Kez Görüntülendi.
Karne Gününde Kaymakamdan Öğrencilere Moral Ziyareti
ŞIRNAK
72 Kez Görüntülendi.
Silahlı saldırı
EKONOMİ
55 Kez Görüntülendi.
Dicle Elektrik Ekipleri Kış Şartlarına Meydan Okudu
ŞIRNAK
51 Kez Görüntülendi.
Cizre Süriye Protestosu 3 gözaltı
ŞIRNAK
218 Kez Görüntülendi.
Vatandaş Doğalgaz Faturalarına Tepkili: “Bu Rakamlar Kabul Edilemez”