Kategoriler

Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a Yeni Barış Ödülü

Akif Manaf’a Bir Barış Ödülü Daha

Dünyaca Ünlü Yazar “Egeyön Barış Ödülü”nü Aldı

Uluslararası barış alanındaki çalışmalarıyla tanınan, International Peace Prize ödüllü yazar ve barış aktivisti Akif Manaf, küresel barışa sunduğu katkılardan dolayı Egeyön Haber-TV tarafından verilen Egeyön Barış Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül, Egeyön Haber-TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Deda tarafından takdim edildi. Ahmet Deda, ödül gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“Akif Manaf, uzun yıllardır küresel barış alanında özveriyle çalışan bir isim. Barış için tek bir alanda değil, birçok kulvarda yürüttüğü çalışmalar nedeniyle kendisini bu ödüle layık gördük.”

Daha Önce de International Peace Prize’a Layık Görülmüştü

Akif Manaf, yakın dönemde Fransa merkezli International Peace Association tarafından verilen International Peace Prize ödülüne layık görülmüş ve bu ödül uluslararası alanda geniş yankı uyandırmıştı.

Barış Alanındaki Öne Çıkan Çalışmaları

20’ye Yakın Dilde Yayımlanan “Barış Psikolojisi”

Manaf’ın barış manifestosu olarak nitelendirilen Barış Psikolojisi kitabı, bugüne kadar İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Norveççe, Arapça, Türkçe, Hollandaca, Yunanca, Hintçe, İtalyanca, Japonca, Kürtçe ve İsveççe dahil yaklaşık 20 dilde yayımlandı. Kitabın Fince, Danca, Çince ve Rusça dillerinde de yayımlanması planlanıyor.

Küresel Barış Günü: World Change Day for Sustainable Peace

Akif Manaf’ın öncülüğünde 2018’de ilan edilen ve her yıl 7 Temmuz’da kutlanan World Change Day for Sustainable Peace, farklı ülkelerden birey ve kurumları “Barış için Değişim” teması etrafında bir araya getiriyor.

Barış İçinde Sağlıklı Yaşam Köyleri Projesi

Manaf’ın öncülük ettiği “Barış içinde Sağlıklı Yaşam Köyleri” projesi, barışı somut bir yaşam modeli olarak hayata geçirmeyi hedefliyor. Kendi kendine yeten, doğayla uyumlu yerleşim modeliyle dikkat çekiyor.

Barış Sanatı Programı ve Eğitim Çalışmaları

Kurucusu olduğu Dünya Değişim Akademisi bünyesinde yürütülen Barış Sanatı Programı ve 200’ü aşkın değişim programı, bireylerde barış bilincini artırmayı amaçlıyor.

Dünya Genelinde Söyleşi ve Medya Çalışmaları

Akif Manaf, farklı ülkelerde düzenlenen seminer, söyleşi ve toplantılarla geniş kitlelerle bir araya geliyor; yazılı, görsel ve işitsel medya aracılığıyla barış konusunda uluslararası farkındalık oluşturuyor.

“Küresel Barış İçin 7/24 Çalışıyoruz”

Ödül töreninde konuşan Akif Manaf, küresel barış için uzun yıllardır aralıksız çalıştıklarını vurgulayarak, “50 senedir küresel barış için 7/24 çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

sema islim 2 Ay Önce

Bu ödül çok doğru bir isme verilmiş. Gönülden tebrik ederim.

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
29 Kez Görüntülendi.
Maral Ğazal İdil Kitap Fuarında
EKONOMİ
62 Kez Görüntülendi.
Kalkınma Hamlesi 2026 toplantısı düzenlendi
ŞIRNAK
69 Kez Görüntülendi.
Hayati Umut Sönmez Kitap Fuarını 4 Eserle karılacak
ŞIRNAK
109 Kez Görüntülendi.
Çöpte Gıda toplayan vatandaş yürek burktu
EĞİTİM
74 Kez Görüntülendi.
Okuyan Çocuklar Sergisi
ŞIRNAK
157 Kez Görüntülendi.
Parkta uygunsuz hareketlerde bulunan kişiler gözaltına alındı
ŞIRNAK
56 Kez Görüntülendi.
İdilin leylekleri bu sene çok mutlu
SPOR
45 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Milli takım coşkusu
ŞIRNAK
162 Kez Görüntülendi.
Elektrik Kesintilerine tepki: Vatandaşlar isyanda
ŞIRNAK
573 Kez Görüntülendi.
Hemşire evinde ölü bulundu