Kategoriler

Beytüşşebap'ta pet şişelerle rafting keyfi

Beytüşşebap ilçesinde yaz aylarında azgın Habur Çayı'nda pet şişeleri torbalara doldurarak rafting yapan çocuklar, kış aylarında ise bidonlarla karda kayıyor. Çocukların yaz-kış bitmeyen eğlencesi, görenleri kıskandırıyor.

Beytüşşebap ilçesinde yaz aylarında azgın Habur Çayı'nda pet şişeleri torbalara doldurarak rafting yapan çocuklar, kış aylarında ise bidonlarla karda kayıyor. Çocukların yaz-kış bitmeyen eğlencesi, görenleri kıskandırıyor.
Şırnak merkeze yaklaşık 2,5 saat mesafede, Türkiye'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan ve zorlu coğrafyasıyla baş döndüren Beytüşşebap'ta çocuklar, eğlenebilmek için hayallerinin sınırlarını zorluyor. İlçede, yaz aylarının gelmesiyle Feraşin Yaylası ve Kato Dağı'nda eriyen karların coşturduğu azgın Habur Çayı'nda, torbalara doldurdukları pet şişeler ve terliklerini kullanarak rafting yapan çocuklar, eğlencelerini kışında kendi metotlarıyla sürdürüyor. İlçe merkezine birkaç gün önce yağmaya başlayan karı fırsata çeviren çocuklar, şimdi de bidonlarla karda kayıyor. Kayarak oluşturdukları pistte akrobasi hareketleri yapmayı da ihmal etmeyen çocukların eğlencesi, görenleri kıskandırıyor.
Çocuklardan Abdulcabbar Dereli, karın yağması için dua ettiğini belirterek, "Arkadaşlarımızla beraber okul çıkışı buraya gelip eğleniyoruz. Çok güzel 3-4 saat geçiriyoruz" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
111 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
166 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
144 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
179 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
56 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
38 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
289 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
305 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
94 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti