Kategoriler

Balveren Köyünde asırlardır devam gelenek bu yılda devam etti

Başta Şırnak’ın Balveren beldesi sakinleri olmak üzere bölgeden ve bir çok şehirden vatandaşların katılımı ile Mart ayında baharın gelişi etkinliklerle kutlandı.

Şırnak’ın Balveren (Gundikê Mêle) Beldesi sakinleri, her sene gerçekleştirdikleri geleneksel baharın başlangıcı ‘Adarok’ etkinliği için bir araya geldi. Her yıl Mart ayında gerçekleştirilen etkinlik Ramazan ayı nedeniyle öne çekildi.

500 yıldır sürdürdükleri ‘Adarok’ etkinliğini bu yıl da gerçekleştiren bölge sakinleri, birlik ve beraberlik içinde büyük tencerelerle yemek yapıp, yüzlerce metre uzunluğundaki sofralara dizildi. Etkinliğe katılan yüzlerce kişi, aynı sofrada buluştu, yaşlılar sohbet etti, namaz kılınarak ibadet ve dualar edildi, gençler ise yöresel oyunlar oynadı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
332 Kez Görüntülendi.
İş kazasında hayatını kaybetti
SPOR
99 Kez Görüntülendi.
Yalgettekin Coşkuyla karşılandı
BÖLGESEL
174 Kez Görüntülendi.
Vurulmuş halde ölü bulundu
ŞIRNAK
163 Kez Görüntülendi.
Emniyet operasyonu Fuhuş ağı çökertildi
ŞIRNAK
204 Kez Görüntülendi.
Çevrim ailesinin acı günü
ŞIRNAK
229 Kez Görüntülendi.
Esnaf arasında çıkan kavgada 1 Kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kaçakçılık operasyonu: 51 gözaltı
SAĞLIK
87 Kez Görüntülendi.
Cizre’de Pizza Zehirlemesi iddiası : 1 kişi hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
Mesut Berzani Cizre’de
ŞIRNAK
59 Kez Görüntülendi.
Karaloğlu” Kardeşliğimizi ve Birliğimizi dahada güçlendireceğiz”