Kategoriler

Şırnak’ta Bronskopi cihazı Bozok

Şırnak Devlet Hastanesi’nde, akciğer ve bronş hastalıklarının teşhisinde kullanılan bronkoskopi cihazının uzun süredir arızalı olması, hastaların tepkisine yol açtı.

Cihazın çalışmaması nedeniyle hastalar, tedavi ve tanı için çevre illere gitmek zorunda kalıyor.

“Çevre İllere Gitmek Zorunda Kalıyoruz”

Hastalar, cihazın arızalı olmasına tepki göstererek mağduriyetlerini dile getiriyor. Bir hasta, “Cihaz çalışmadığı için Batman ve Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyoruz. Yol masrafı ve zaman kaybı bizleri çok zorluyor. Yetkililer bir an önce çözüm üretmeli” dedi.

Bronkoskopi Neden Hayati Öneme Sahip?

Bronkoskopi, nefes borusu ve bronşları inceleyen bir tıbbi işlem. Akciğer kanseri, kronik öksürük, tüberküloz, zatürre ve solunum yollarındaki tıkanmaların teşhis ve tedavisinde kullanılıyor. Uzmanlar, cihazın arızalı olmasının erken teşhisi geciktirdiğini ve hastaların yaşamını riske attığını vurguluyor.

Hastalar ve yakınları, yetkililere çağrıda bulunarak cihazın bir an önce onarılmasını veya yenisinin temin edilmesini talep ediyor. Vatandaşlar, cihazın çalışmaması durumunda çevre illere gitmek zorunda kalmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
7 Kez Görüntülendi.
Mağara’da ölü buluna. Kişinin kimliği belli oldu
ŞIRNAK
4 Kez Görüntülendi.
Mağara’da hayatını kaybeden kişinin kimliği belli oldu
BÖLGESEL
67 Kez Görüntülendi.
Cehennem Deresinde Yeraltında Camii bulundu
ŞIRNAK
96 Kez Görüntülendi.
Cizre’de define arayan Şahıs Mağarada hareketsiz bulundu
BÖLGESEL
137 Kez Görüntülendi.
Kazada 7 kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
87 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Adıgüzel’den Akarsu Ailesine Başsağlığı Ziyareti
EĞİTİM
69 Kez Görüntülendi.
Eğitim Sen, YKS’nin İdil’de Yapılması İçin Resmen Başvurdu
EĞİTİM
136 Kez Görüntülendi.
Şırnak Üniversitesine yönelik idalara basın açıklaması ile tepki verildi
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
164 Kez Görüntülendi.
Zehra Bulut vefat etti
EĞİTİM
209 Kez Görüntülendi.
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev değişikliği